Dorin Butunoiu, despre suma alocată de Consiliul Local către Metalosport: ”Este răzbunare politică!”

20
foto: www.metalosportgalati.ro

Recent Consiliul Local Galați a repartizat către clubul AFC Metalosprt Galați, la rectificarea bugetară, suma de 10.000 de lei, sumă insuficientă pentru a continua activitatea în Liga a III-a. Despre situația clubului gălățean, în urma acestei decizii, a vorbit la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, președintele clubului Metalosport, Dorin Butunoiu. ”Prima lovitură a fost dată în primăvară, când conform alocărilor financiare pentru cluburile sportive, clubul Metalosport a primit un buget foarte foarte diminuat față de bugetul care era necesar. Totuși, am scos echipa din acel impas. Am fost ca o navă lovită în prova, am scos nava din derivă, dar la rectificarea bugetară, un alt proiectil ne-a lovit din plin și, se pare, că această lovitură este cam decisivă. În speranța  că se va găsi un investitor privat care dorește ca acest club să existe. Mai avem o săptămână, dacă nu reușim să ne prezentăm la Rădăuți vom fi excluși din campionat”. 

Despre decizia de a nu se prezenta la jocul de pe teren propriu cu Olimpic Râșnov, Dorin Butunoiu a spus: ”Am fost în discuții cu oameni din afara țării, care vroiau, și vor, să se implice, ei trebuiau să ne trimită banii necesari. Cum nu i-am primit am fost în imposibilitatea de a organiza meciul. Am trimis adresă la FRF, am înștiințat adversarii, arbitrii, că nu putem să ne prezentăm la meci. Am fi putut să ne prezentăm, dar nu puteam plăti baremul arbitrilor, nu era fair play. Din păcate am ajuns în situația asta, nu avem ce face momentan”.  

Legat de diferența făcută față de cealaltă echipă de Liga a III-a din oraș, SC Oțelul,  Dorin Butunoiu a spus: ”Pe de o parte pot să spun că mă bucur că un club de Liga a III-a a reușit să primească o sumă de bani necesară pentru a face performanță. Din păcate noi nu am reușit să închegăm un lot din cauza situației financiare. Pe deasupra diferențierea care s-a făcut acum dinspre Consiliul Local, a primarului și a citi manager-ului, cel care decide finanțarea pe sport în municipiului Galați, a făcut ca diferența să fie foarte mare, în consecință este răzbunare politică a unor oameni care încă  nu au ajuns la maturitate în cea ce înseamnă politică, profesională, să simtă, să își dea seama, ce au făcut ei cu adevarat săptămâna acesta”, a spus Dorin Butunoiu.  

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal