Dorin Butunoiu: ”Nu există nici un criteriu după care se împart banii către sport”

75
foto: www.fcmetalosportgalati.ro

Președintele AFC Metalosport Galați, Dorin Butunoiu, a vorbit la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, despre modul în care sunt repartizați banii către structurile sportive în Consiliul Local Galați. ”Nu îmi este teamă, nu am de ce să mă ascund, cum fac mulți dintre oamenii din sport, sau din afara sportului, cărora le este teamă să spună ce văd și ce se întâmplă. Domnul city – manger decide soarta financiară a sportului din Galați, din partea Primăriei, el dictează, el spânzură. Este acum la guvernarea locală, oricând poate reveni de unde a plecat, pe terenul de sport. Este  o bătaie de joc față de sportul din Galați, din păcate am reușit să ne facem de râs și toate domeniile și iată că și pe sport. 

Regulamentul Consiliului Local privind finanțarea activităților sportive de către Consiliul spune foarte clar, primarul desemnează o Comisie în care se analizează toate dosarele, iau în calcul bugetele preconizate de cluburi și vad dacă există buget real sau umflat. După ce Comisia își spune punctul de vedere trimite către primar și cluburi punctul lor de vedere. Cluburile au termen cinci zile să răspundă. Sunt convins că nic un club din Galați nu a primit acea informare legată de rezultatul Comisiei privind finanțarea cluburilor sportive.   

Noi am mers mai departe, am mers la Comisiile din Consiliul Local, ne-am spus punctul de vedere, consilierii ne-au ascultat, dar din păcate nu au ”sânge în instalație” să ia problema în propriile mâini, să spună ce se întâmplă. Ne-au comunicat că nu depinde de ei, mi-au arătat în sus, spre cer, probabil acolo se decide soarta sportului gălățean. Avem drept la contestație dacă suma alocată este mai mică, sunt convins că nimeni nu a primit această informare, drept consecință nu există nici un criteriu în  regulament, doar sumele aduse în fața Consiliului Local, către consilieri, ei votează oportunitatea”, a spus Dorin Butunoiu.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal