FOTBAL: Universitatea preia șefia în Liga a IV-a după victoria de la Vânători

26
Înainte de duelurile cu Zimbrul Slobozia Conachi și Gloria Ivești – două dintre grupările angrenate în lupta pentru primul loc, echipa Universității ”Dunărea de Jos” a obținut o nouă victorie în Liga a IV-a, succes prin intermediul căruia ”studenții” profesorului Cătălin Savu au revenit pe primul loc. În etapa a VI-a Universitatea ”Dunărea de Jos” a învins, scor 3 – 0, (1 – 0) în deplasare, Avântul Vânători. Toate cele trei goluri ale universitarilor au fost marcate de Daniel Dajnog.  

”Echipa a dat dovadă de caracter. Am jucat pe un teren greu. În prima repriză a plouat torențial, iar în a doua terenul s-a transformat în orezărie. Sunt mulțumit de jocul echipei, mai ales pe o suprafață de joc impracticabilă. Pentru noi urmează două meciuri importante cu Zimbrul Slobozia Conachi și Gloria Ivești.”, ne-a spus antrenorul universitarilor Cătălin Savu. 

După victoria de la Vânători ”studenții” au revenit pe primul loc în Liga a IV-a. Universitarii au 15 puncte din 6 jocuri, 5 victorii, o înfrângere, golaveraj 32 – 3. Pentru Universitatea ”Dunărea de Jos” urmează derby-ul de pe teren propriu, stadionul Dunărea, cu Zimbrul Slobozia Conachi, sâmbătă, 14 octombrie.    
Altfel, în vederea creării propriului centru de Copii și Juniori clubul gălățean de fotbal ASC Universitatea Dunărea de Jos anunță că au demarat acțiunile de selecții în vederea formării grupelor de copii născuți în anii: 2006, 2007, 2008, 20009, 2010, 2011, 2012. Selecțiile vor avea loc în zilele de miercuri și vineri, de la ora 17.00, la stadionul ”Portu Roșu”, și marți, începând cu ora 18.30, la stadionul ”Siderurgistul”. Conform clubului gălățean de instruirea copiilor se vor ocupa antrenori licențiați UEFA A și UEFA B. 
Clubul de fotbal ASC Universitatea Dunărea de Jos Galați este  continuatorul echipei CSU Galați, echipă studențească care a evoluat în fotbalul românesc între anii 1956 – 1982, reușind performanța de a juca în  finala Cupei României în anul 1976, lucru ce a dus la participarea în Cupa Cupelor unde a întâlnit echipa portugheză Boavista Porto.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal