FUTSAL: United a riscat și a pierdut. Înfrângere la limită în derby-ul cu Odorheiul

6
Al doilea joc cu una dintre contracandidatele la titlu a fost pierdut de United Galați. În penultima etapă din turul Ligii I gruparea gălățeană a pierdut, scor 2 – 3, jocul de pe teren propriu cu FK Odorheiu Secuiesc, una dintre cele trei adversare din ”careul de ași” al primei ligi. Golul victoriei a fost marcat de oaspeți în finalul jocului în poarta lăsată goală de gălățeni pentru a avea superioritate pe faza de atac.   

După o primă repriză dominată teritorial de United oaspeții au intrat în avantaj, scor 2 – 1. Gălățenii au început mai bine, au irosit ocazii importante de a marca, prin Lașcu, Borges, Crăciun, însă harghitenii au ieșit pe contraatac și au marcat de două ori în decurs de aproape două minute. În minutul patru Szecsi Barna a deschis scorul, la prima acțiune la poarta gălățenilor. United a replicat cu o bară, prin Covaci, însă pe contraatac Miklos Tamas a marcat pentru 2 – 0. Băieții lui Cosmin Gherman nu s-au resemnat cu rezultatul de pe tabelă, au continuat asaltul la poarta echipei din Odorhei, Lașcu, Covaci sau Crăciun nu au putut să îl învingă pe Andrei Grigoraș, lucru reușit de brazilianul Borges în minutul 13. În finalul reprizei, ultimele două minute, United a evoluat în cinci jucători de câmp, Viorel Cojoc a preluat tricoul distinctiv, chiar dacă au fixat, ca la hochei, echipa harghiteană în propria jumătatea gălățenii nu au reușit să marcheze golul egalării.     
Partea secundă s-a disputat după aceleași coordonate, United a atacat oaspeții, au replicat cu contraatacuri tăioase. În debutul părții secunde United a egalat, în minutul 24 prin Andei Crăciun. Gălățenii și-au continuat prestația ofensivă, Ovidiu Tudose a trimis în bară, în vreme ce Wellington Silva a ținut United în meci cu intervențiile sale în fața atacanților harghiteni. United nu s-a mulțumit cu egalul consemnat pe tabelă, cu 2.30 minute înainte de final Cosmin Gherman a riscat, a scos portarul, Burdujel a preluat și sarcini de portar, după o ratare a lui Covaci, Szecsi Barna a marcat în poarta goală, din propriul careu, cu două minute înainte de finalul jocului. 
După înfrângerea cu FK Odorheiu Secuiesc, a doua din actuala ediție de campionat United se menține pe locul patru în Liga I cu 15 puncte din 7 jocuri, la cinci puncte distanță de primele trei clasate, Autobergamo Deva, Informatica Timișoara și FK Odorheiu Secuiesc, dar și un joc mai puțin. În ultima etapă din turul sezonului regulat, 7 noiembrie, ora 18.00, United va juca la Timișoara, cu Informatica.   
United: Wellington Silva, Andrei Dinicuță, Ionuț Păduraru – portari;  
Andrian Lașcu, Constantin Burdujel, Kailon Borges, Andrei Crăciun;  
Viorel Cojoc, Octavian Cireș, Vasile Boubătrîn, Ovidiu Tudose, Andrei Apostol, Bogdan Covaci, Alin Nica.
Antrenori: Cosmin Gherman și Alexandru Tănăsilă. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal