Gabriel Călinescu: ”Nu facem importuri pentru rezultate. Ne dezvoltam încet și sigur”

25
În replică la cele afirmate de oficialii Măgura Bacău aici, președintele AFC Universitatea Galați, Gabriel Călinescu a ținut să facă următoarele precizări:
”Având în vedere că nu este prima dată când cei de la Bacău sunt preocupați de activitatea noastră, țin să fac și eu următoarele precizări: FC UG nu face importuri pentru pentru rezultate. Să nu uităm că în sezonul trecut am oferit României doua fete la Naționala de Fotbal Feminin U 17 și U 19. Carmen Marcu din Țepu, județul Galați (care a fost golgheterul României în sezonul trecut, care a debutat cu gol într-un meci oficial la echipa națională și urmează să debuteze și la Naționala de futsal feminin). Maria Stamate din Berești, județul Galați (care în toamnă a debutat într-un meci oficial la națională). Ambele au debutat la Galați și în același timp au fost convocate la națională datorita proiectului de la Galați. 

În sezonul trecut am avut al doilea atac, după Alexandria, și meciuri foarte bune împotriva unor echipe care s-au situat mai bine ca noi în clasament. În primi doi ani de activitate, conform clasamentului, și nu numai, am fost peste echipa care reprezinta Bacăul fără nici un import.În acest sezon am folosit următoarele fete:


1. Roxana Pazargic – din Galați
2. Alexandra Ivan – din județul Galați
3. Irina Ivan – din județul Galați
4. Valentina Ivan – din județul Galați
5. Elena Ivan – din județul Galați
6. Georgiana Bobocea – din județul Galați
7. Roxana Ioan – din Galați
8. Maria Stamate – din județul Galați
9. Carmen Marcu – din județul Galați
10. Andreea Surcică – din județul Galați
11. Mădălina Sfinteș – din Brăila (a jucat la Otelul Galați și după la FC UG)
12. Nicol Bucur – din Vrancea, studentă la Galați (a debutat la noi)
13. Loredana Nica – din Galați, (deci nu are cum să fie din import) 
14. Monica Bențoiu – din județul Tulcea, a debutat la Oțelul Galați, în toamnă a revenit la Galați (deci nu se poate numi import)
*15. Diana Năcuță – din Pașcani care a jucat foarte puțin in acest sezon
*16 .Dumitrița Prisacari – din Republica Moldova. 
17. Laura Pamfile -din județul Galați.

Sezonul trecut s-au “lăudat” în presa deoarece au învins o echipă cu un buget mai mare, după două jocuri modeste în care nu au arătat foarte mult și in ultima etapa au avut susținerea unui arbitru care nu avea prea multa experiență, dar greșea mai mult in defavoarea noastră. După meciurile directe mereu au fost preocupați de activitatea noastră. Recomand celor de la Bacău să se axeze mai mult pe activitatea lor și, de ce nu, sa lupte la evitarea retrogradări, având in vedere că ar fi un minus pentru cei de acolo sa lupte la retrogradare cu un buget de 80.000  de lei pentru acest tur. Nu facem importuri pentru rezultate, dar de la sezon la sezon ne dorim mai mult și este normal să oferim mai mult atât timp cât primim finanțare. Ne dezvoltam încet și sigur, având în vedere ca am înființat și echipa satelit și în curând vom participa și cu junioarele in Campionatul National U 15. Îmi doresc ca in viitor sa promoveze cat mai multe echipe din Moldova. Ar fi foarte bine deoarece ar fi un câștig din mai multe puncte de vedere. Sa nu uitam că în zona noastră mentalitatea părinților lasă de dorit și nu numai și doar împreuna putem contribui la dezvoltarea fotbalului feminin din Romania! Urez succes tuturor echipelor din România și cea mai buna echipa să câștige!” ne-a spus președintele Gabriel Călinescu. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal