HANDBAL: Victorie în ultimele secunde pentru CSU Danubius cu Măgura Cisnădie

3
Echipa feminină CSU Danubius a obținut a doua victorie în Liga Florilor. În etapa a IV-a din LNHF Danubius a învins, scor 21 – 20, la pauză 10 – 10, Măgura Cisnădie. Echipa gălățeană și-a asigurat victoria cu 20 de secunde înainte de final după un meci în care cele cele două echipe s-au succedat al conducere.
Prima parte a fost echilibrată, cele două echipe au alternat la conducere, nici una nu a reușit desprinderea decisivă. Danubius a marcat prima prin Ala Sheiko, din aruncare de la 7 metri. Un prim  moment important al reprizei a  fost în minutul 18, la scorul 6 – 7, în urma unui contraatac echipa oaspete a ratat desprinderea după intervenția, din postură de unu la unu, cu o jucătoare adversă a portarului Elena Șerban. În loc de 6 – 8 Danubius a egalat al 7 după golul marcat de Nicoleta Safta în minutul 20 al jocului. Cu șase minute înainte de pauză Danubius a trecut din nou în avantaj, scor 9 – 8, după golul marcat de Elena Livrinikj. În finalul reprizei, la scorul 10 – 9, Daciana Curtean și Andreea Taivan au ratat șansa de a trece în avantaj cu mai mult de un gol.  

Partea secundă s-a disputat după aceleași coordonate. Măgura a început mai bine, s-a distanțat la două lungimi, scor 10-12, Danubius a replicat cu un parțial 4- 0 cu care s-a instalat la conducere, scor 14  -12. Până la finalul jocului cele două echipe au alternat la conducere. Danubius a fost echipa mai lucidă, a gestionat mai bine finalul de meci. După ce Iulia Artean a egalat la 20, echipa din Sibiu a ratat egalarea, Ada Moldovan a trimis în bara porții apărate de Elena Șerban, portar în mare formă azi, care a ținut echipa în joc prin intervențiile sale în mai multe momente importante din joc. Victoria CSU Danubius a fost adusă cu 20 de secunde înainte de final de Nicoleta Safta.  

După patru etape din Liga Florilor CSU Danubius este pe locul 6 cu 6 puncte, 2 victorii – 2 înfrângeri. În etapa viitoare echipa gălățeană va juca pe terenul nou promovatei Rapid București, 21 octombrie, ora 16.00, în direct la TVR 2.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal