HOCHEI: Dunărea a pierdut primul meci din ”dubla” cu Progym de la Galați

25
După victoria de marți cu campionii de la Corona Brașov hocheiștii de la Dunărea au pierdut vineri primul meci din cele două programate în acest week – end la Galați cu Progym Gheorgheni. Deși au început meciul bine și au condus cu 1 – 0, gălățenii au încheiat jocul cu o înfrângere, scor 2 – 4, (1 – 1, 0 – 2, 1 – 1), după un parțial 4 – 0 reușit de harghiteni. 

Dunărea a marcat prima în jocul de vineri. la jumătatea treimii inaugurale Hildebrand Szabolcs a transformat în gol pasa primită de la lituanianul Donatas Kumeliauskas. Dunărea își putea dubla avantajul, dar Ciprian Țapu a trimis în bară, imediat pe contră, cu opt minute înainte de finalul treimii harghitenii au egalat. Finalul primei reprize a fost jucat de Dunărea în inferioritate numerică, Durkech și Flinta au fost eliminați, momente de joc peste care gălățenii au trecut cu bine, mai mult Szocs Szabolcs a fost aproape de a marca în urma unui contraatac. 
În debutul părții secunde Progym a marcat golul desprinderii, după o serie de intervenții ale portarului Laszlo Arnold. La fel ca în prima parte defensiva gălățeană a fost nevoită să treacă peste două eliminări consecutive, Irimia și Flinta au fost jucătorii de la Dunărea trimiși pe banca de pedepse. Chiar dacă a trecut cu bine peste cele patru minte de om în minus  defensiva gălățeană a cedat cu patru minute înainte de finalul tremii secunde în urma unui șut al lui Sergei Cernenko. În finalul treimii Dunărea a încercat egalarea, încercările lui Goga și Nyerges nu au avut rezultat pe tabelă.
În ultima repriză harghitenii au mai marcat o dată și s-au desprins la 4 – 1. În același minut 14 al ultimei reprize Dunărea a avut primul moment din joc de superioritate numerică. Dimitry Nimenko, fostul jucător de la Dunărea, a fost eliminat. Momentul de om în plus a fost fructificat la maximum de gălățeni, Attila Goga a marcat în minutul 14.21, din pasa lui Anton Butochnov. la scorul 2 – 4, cu 3.55 minute înainte de final Dunărea a beneficiat de un nou moment de superioritate, de data asta fără efectul scontat, cel mai aproape de gol a fost Kumeliauskas care a trimis pucul în plasa laterală a porții harghitene. 
Dunărea: Laszlo Arnold, Bogdan Popa – portari; 
Attila Goga, Hildebrand Szabolcs – Botond Flinta, Timur Rasulov  – Juraj Durkech (Pal Zsombor), Ciprian Țapu; 
Valentin Aleksiuk, Donatas Kumeliauskas, Anton Butochnov – Szocs Szabolcs, Andriy Butochnov, Lorincz Levente – Nyerges Lajos, Marius Mărcuș (Alexandru Cristian Munteanu), Adrian Irimia. 
Antrenori: Cornel Chiriță și Vitalii Donika. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal