HOCHEI: Dunărea a pierdut primul meci din ”dubla” cu Progym de la Galați

0
După victoria de marți cu campionii de la Corona Brașov hocheiștii de la Dunărea au pierdut vineri primul meci din cele două programate în acest week – end la Galați cu Progym Gheorgheni. Deși au început meciul bine și au condus cu 1 – 0, gălățenii au încheiat jocul cu o înfrângere, scor 2 – 4, (1 – 1, 0 – 2, 1 – 1), după un parțial 4 – 0 reușit de harghiteni. 

Dunărea a marcat prima în jocul de vineri. la jumătatea treimii inaugurale Hildebrand Szabolcs a transformat în gol pasa primită de la lituanianul Donatas Kumeliauskas. Dunărea își putea dubla avantajul, dar Ciprian Țapu a trimis în bară, imediat pe contră, cu opt minute înainte de finalul treimii harghitenii au egalat. Finalul primei reprize a fost jucat de Dunărea în inferioritate numerică, Durkech și Flinta au fost eliminați, momente de joc peste care gălățenii au trecut cu bine, mai mult Szocs Szabolcs a fost aproape de a marca în urma unui contraatac. 
În debutul părții secunde Progym a marcat golul desprinderii, după o serie de intervenții ale portarului Laszlo Arnold. La fel ca în prima parte defensiva gălățeană a fost nevoită să treacă peste două eliminări consecutive, Irimia și Flinta au fost jucătorii de la Dunărea trimiși pe banca de pedepse. Chiar dacă a trecut cu bine peste cele patru minte de om în minus  defensiva gălățeană a cedat cu patru minute înainte de finalul tremii secunde în urma unui șut al lui Sergei Cernenko. În finalul treimii Dunărea a încercat egalarea, încercările lui Goga și Nyerges nu au avut rezultat pe tabelă.
În ultima repriză harghitenii au mai marcat o dată și s-au desprins la 4 – 1. În același minut 14 al ultimei reprize Dunărea a avut primul moment din joc de superioritate numerică. Dimitry Nimenko, fostul jucător de la Dunărea, a fost eliminat. Momentul de om în plus a fost fructificat la maximum de gălățeni, Attila Goga a marcat în minutul 14.21, din pasa lui Anton Butochnov. la scorul 2 – 4, cu 3.55 minute înainte de final Dunărea a beneficiat de un nou moment de superioritate, de data asta fără efectul scontat, cel mai aproape de gol a fost Kumeliauskas care a trimis pucul în plasa laterală a porții harghitene. 
Dunărea: Laszlo Arnold, Bogdan Popa – portari; 
Attila Goga, Hildebrand Szabolcs – Botond Flinta, Timur Rasulov  – Juraj Durkech (Pal Zsombor), Ciprian Țapu; 
Valentin Aleksiuk, Donatas Kumeliauskas, Anton Butochnov – Szocs Szabolcs, Andriy Butochnov, Lorincz Levente – Nyerges Lajos, Marius Mărcuș (Alexandru Cristian Munteanu), Adrian Irimia. 
Antrenori: Cornel Chiriță și Vitalii Donika.