HOCHEI: Victorie importantă pentru Dunărea, 8 – 3 cu Steaua

32
Abia în al zecelea meci al sezonului, primul din returul I, hocheiștii de la Dunărea au obținut prima victorie de trei puncte în fața unei contracandidate la un loc în play-off. Primul meci din dubla cu Steaua, din acest week – end de la Galați, a fost câștigat de hocheiștii gălățeni cu scorul 8 – 3.  
Dunărea a intrat în avantaj, scor 3 – 1, la prima pauză. După un început mai bun de meci, gălățenii concretizat ocaziile de gol în minutul 5 prin Marius Mărcuș. Anton Butochnov a pasat în fața porții, Mărcuș a marcat. Imediat steaua a beneficiat de primul moment de superioritate numerică al meciului, însă intervențiile lui Arnold Laszlo păstrează avantajul fragil al gălățenilor. După ce Robert Krajci a rata o ocazie importantă de a marcat Steaua obține un penalty, transformat de Yevgeni Lymansky. Finalul de treime a fost al gălățenilor, cu 5.12 minute înainte de final, Botond Flinta a desprins Dunărea la 2 – 1 prin intermediul unui șut de la distanță, iar cu 4.22 minute Marius Mărcuș a reușit dubla și stabilește scorul primei pauze 3 – 1. 
În treimea secundă Dunărea s-a impus mai clar, scor 4 – 1. În debutul reprizei lituanianul Donatas Kumeliauskas a desprins Dunărea la trei lungimi, după câteva ”drifturi” prin apărarea adversă. Chiar dacă avea avantaj de trei goluri Dunărea a continua linia ofensivă, Ciprian Țapu a trimis în bară, Kumeliauskas, din spatele porții l-a servit perfect pe Robert Krajci, care a marcat pentru 5 – 1, iar cu 2.30 minute rămase de jucat Anton Butochnov a trimis la poată, portarul oaspeților Daniel Uruc nu a putu să prindă, pucul ricoșează în bară după care în poată. În ultimul minut al reprizei s-a marcat de două ori. Steaua a marcat pentru 2 – 6 prin același Yevgeni Lymansky, cu 23 de secunde înainte de final, iar cu 3 secunde rămase de jucat Donatas Kumeliauskas a marcat un gol spectaculos, după un puc lobat peste portarul Uruc.
Ultima treime s-a încheiat la egalitate, scor 1 – 1. Dunărea a folosit întreaga rotație avută la dispoziție. La jumătatea treimii, Dunărea juca în inferioritate numerică, Hildebrand Szabolcs pleacă pe contraatac, pasează în centru la Krajci, iar slovacul a marcat pentru 8 – 2. Steaua a ”închis” tabela, la aproape un minut de golul lui Krajci, prin Georgiy Kicha. 
Dunărea: Laszlo Arnold, Bogdan Popa – portari; 
Goga Attila, Hildebrand Szabolcs – Botond Flinta, Pal Zsombor – Ciprian Țapu, Timur Rasulov – Nandor Tamas;  
Robert Krajci, Valentyn Aleksiuk, Donatas Kumeliauskas – Szocs Szabolcs, Lorincz Levente, Lajos Nyerges – Marius Mărcuș, Adrian Irimia, Anton Butochnov – Alexandru Cristian Munteanu, Anton Cristian Popa, Andriy Butochnov. 
Antrenori: Cornel Chiriță și Vitalii Donika.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal