Florin Nini: ”Scăderea de finanțare a fost drastică așa că a trebuit să ne reducem pentru moment activitatea”

4
Președintele CS Phoenix Galați, Florin Nini, a confirmat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, desființarea celor două echipe feminine din competițiile naționale, Liga Națională de Baschet Feminin și Liga I. 
”Nu e plăcut, ne doare, recunoaștem asta. Trebuie să se înțeleagă că dacă era același buget ca cel din anul trecut, am fi putut continua cu ambele echipe cel puțin la același nivel de performanță, dar cum scăderea de finanțare a fost drastică a trebuit să ne reducem pentru moment activitatea. Ni s-a făcut o vină din partea Comisiei de Sport din faptul că aveam două echipe de seniori înscrise în campionat. Sportul înseamnă să te dezvolți, iar noi am dezvoltat clubul”, a spus Florin Nini 
”Se vorbește mult de sportul de masă, că se dorește însă doar se vorbește, noi și îl și facem pentru că avem un Centru de Copii foarte puternic și bine dezvoltat. Copiii cresc și au nevoie de idoli pentru a le lua locul seniorilor de astăzi. De an de zile am gândit și am pus la punct piramida, de la cele mai mici grupe până la nivelul seniorilor și până astăzi am fost singurul club din România care se putea lăuda cu așa ceva. Am devenit incomozi, ni s-a sugerat că mai bine renunțăm la o echipă pentru a o putea salva pe cealaltă. Nu vrem rezultate pocnind din degete, pentru că ați văzut echipe campioane ale României care au dispărut peste noapte. Noi nu vrem să dispărem definitiv niciodată, pentru că avem în spate copiii care vor crește”, a adăugat Nini.Șase jucătoare gălățence în lotul echipei desființate!


Președintele CS Phoenix a mai adăugat că în lotul echipei feminine ce a fost desființată se regăseau șase sportive gălățence. ”Am avut mulți gălățeni la nivelul seniorilor, inclusiv la echipa de fete pe care o retragem din campionat aveam șase jucătoare gălățence. De bani era nevoie să ne putem dezvolta în baza unei strategii, e ca la școală, nu poți să treci din clasa a doua, direct în clasa a opta. Aveam nevoie de acea suplimentare pentru a supraviețui, dar domnul Bugeac s-a opus. Mi-a făcut pledoarie pentru șah și pentru rugby. A făcut partizanat pentru alte cluburi și alte discipline sportive. Eu știu că trebuie să existe obiectivitate la comisie și să se vadă clar ce face fiecare și să se aloce bani pe merit”.

Florin Nini a mai precizat că nici suma alocată la finalul lunii septembrie, la rectificarea bugetară, nu a fost repartizată clubului gălățean. ”În momentul de față nu am primit banii nici din cei 590.000 alocați în 25 septembrie. S-a zis că ședința va fi în august, a fost la final de septembrie și au mai trebuit încă trei săptămâni, apoi până s-au semnat documentele și s-a dat drumul la bani, însă doar la o parte. E imposibil de rezistat, avem foarte multe  echipe înscrie în competiție și avem cheltuieli în fiecare săptămână cu organizarea meciurilor”. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal