FOTBAL: Gloria Ivești – un vis de toamnă, un vis de promovare!

28
Cu trei etape înainte de finalul turului actualei ediții din Liga a IV-a Galați reprezentanta comunei Ivești în primul eșalon fotbalistic județean Gloria Ivești este pe locul doi în clasamentul la zi din Ligă, la doar două puncte în spatele liderului Unirea Braniștea. ”Istoria noastră și tradiția fotbalului iveștean ne obligă să ne luptăm pentru promovare, în condițiile în care echipa noastră a activat ani buni in Liga a III-a  înainte de 1989. Asta e clar! Mai ales că avem cel mai frumos grup din Liga a IV-a. Noi ne-am bazat în acest tur pe un lot de jucători format din localnici sau din împrejurimile comunei noastre. Majoritatea sunt angajați în diferite domenii, practică fotbalul doar din plăcere și asta se vede din locul 2 pe care îl ocupă în campionat. La începutul campionatului promovarea nu a fost un obiectiv impus, dar nu ascund că tot timpul am visat la asta. Inevitabil, vom lupta pentru promovare, chiar dacă, repet, nu am avut acest obiectiv de la început”, ne-a spus președintele Sebastian Bobocea despre grupul creat la Gloria Ivești.

Conducătorul grupării din Ivești mai spune că echipa pe care o conduce are un dezavantaj față de celelalte contracandidate: ”Luptăm pentru promovare cu echipe cu un buget impresionant, cu echipe formate din fotbaliști cu state vechi in ligile superioare, dar nu banii dau goluri! Trebuie doar ca băieţii noștri să vrea, să-şi dorească asta din tot sufletul, să muncească, să lupte, să tragă de ei și să VISEZE până la capăt”. 

Pe lângă echipa de seniori clubul din Ivești activează cu o echipă și în Liga a IV-a juniori. Președintele Sebastian Bobocea ne-a spus că la echipa de juniori obiectivul este să alimenteze cu jucători echipa de seniori. ”La nivelul echipei de juniori A1, obiectivul principal este promovarea copiilor iveșteni la echipa de seniori a clubului, tinerețea și dorința de afirmare a membrilor lotului fiind garanția succeselor viitoare. Echipa este formata 100 la suta din copii născuți și crescuți în comuna noastră care participa pentru prima oara la acest nivel. Accentul se pune momentan pe cristalizarea noilor relații de joc și nu în ultimul rând pe educația lor prin sport”. 
Altfel, echipa de seniori de la Gloria Ivești a câștigat prin neprezentare jocul din etapa a X-a cu cei de la Juventus Toflea, în timp ce juniorii au pierdut, scor 1 – 4, meciul cu echipa similară de la Juventus Toflea.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal