FUTSAL: United nu se prezintă la restanța cu Informatica Timișoara!

13
Pri intermediul unui comunicat de presă, postat pe propriul site, CS United Galați – vicecampioana Ligii I de futsal, anunță, prin vocea președintelui Toader Ștefu, că nu se va prezenta la Sânnicolau Mare pentru jocul restant din etapa a IX-a cu cei de la Informatica Timișoara. 
”Conform site-ului Federației Române de Fotbal (FRF), meciul Informatica Timișoara – CS United Galați, din etapa a IX-a a Ligii I de futsal, a fost reprogramat pentru joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19.00, în localitatea timișeană Sânicolau Mare, decizia fiind luată de către Departamentul de competiții din cadrul FRF, la propunerea Comisiei de Disciplină. De asemenea, a fost decisă 
amânarea jocului dintre Autobergamo Deva și CS United Galați, din runda a XII-a a campionatului, campioana României fiind implicată în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup, întrecere în care îi urăm mult succes. Din nefericire, nu se cunoaște data la care această partidă va avea totuși loc, în ciuda faptului că ar fi existat un slot disponibil în graficul sezonului competițional în curs. 
Prin urmare, este limpede că CS United Galați, vicecampioana României, nu poate susține partide importante care să-i testeze realmente potențialul, adversarii întâlniți în ultima perioadă – o spunem cu tot respectul, fără să lezăm colegii de competiție – neridicându-se la nivelul grupărilor din Deva și Timișoara.
Suntem în măsură să anunțăm că nu ne putem prezenta la Sânnicolau Mare, pentru jocul cu Informatica, de vreme ce ne aflăm în faza de contestații pe marginea acestui meci, dosarul aflându-se pe masa Comisiei de Disciplină din cadrul FRF. Cu această ocazie, ne întrebăm cum este posibil să reprogramezi un eveniment litigios? În eventualitatea, altfel naturală, ca CS United Galați să fie beneficiara unei victorii la masa verde (cazul a fost expus aici) ar însemna să ne deplasăm în van echipa de două ori la aproximativ 700 de kilometri distanță (1.400 de kilometri, tur-retur), situație pe care – o spunem cu responsabilitate – nu o putem tolera. 
Deplasarea de la Autobergamo Deva, celălalt viciu din programul formației noastre de seniori din această toamnă, ar fi putut avea loc în perioada 25-28 noiembrie 2017. Prezența campioanei României în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup îi oferă șansa de a amâna jocul de campionat cu o zi, maximum două. Regulamentul prevede un minim de 48 de ore, însă clubul nostru, dând dovadă de colegialitate, și-a manifestat disponibilitatea de a intra pe teren chiar și la patru zile de la ultimul fluier din competiția continentală pomenită. În schimb, solicitarea clubului din Deva, în speță disputarea partidei în perioada 13-15 decembrie 2017, este aberantă deoarece depășește cu mult graficul competițional. De pildă, în acele zile am fi în imposibilitatea de a utiliza jucătorii de naționalitate braziliană din lot, ei având biletele deja achiziționate pentru a pleca în țara de origine încă din primele zile ale lunii următoare. Să ne prezentăm la o reeditare a finalei din stagiunea precedentă cu lotul incomplet din cauză că, din diverse motive, nu se respectă calendarul stabilit inițial de către FRF?

Clubul Autobergamo Deva ar fi putut susține meciul cu CS United în perioada 25-28 noiembrie 2017, neexistând alt eveniment care să intre în conflict cu programul său, și ne este greu de crezut că marile grupări europene, după jocurile din competițiile continentale, își anulează partidele de campionat.

CS United Galați roagă și pe această cale Departamentul de Competiții din cadrul FRF să nu recurgă la alte programări fără acordul clubului nostru, ocazie cu care ne dorim îndreptarea lucrurilor, altfel există marele risc ca întrecerea internă să fie boicotată și de alte cluburi participante”, se arată în comunicatul clubului gălățean. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal