VOLEI: Victorie de trei puncte pentru Arcada în derby-ul cu campioana

8
Echipa de volei masculin Arcada Galați a obținut o victorie de trei puncte în fața campioanei en – titre Volei Municipal Zalău. Derby-ul dintre laureatele sezonului trecut, Arcada – câștigătoarea Cupei, și VM Zalău – câștigătoarea campionatului, s-a încheiat cu scorul 3 – 1 pentru gruparea gălățeană. 
Arcada a început bine meciul și s-a impus categoric în primul set, scor 25 – 17 (8 – 6, 16 – 10). În setul secund Arcada a cedat cu scorul 20 – 25 (5 – 8, 10 – 16). În finalul setului, Arcada s-a apropiat la un singur punct de echipa din Zalău, 19 – 20, după un serviciu as al lui Jani Jeliazkov, însă construcția punctului egalizator a fost stopată de o mingie greșită de ridicătorul Filip Despotovski. Setul trei a fost câștigat de Arcada cu scorul 25 – 22, după o revenire a echipei gălățene în finalul parțialului. Zalăul a condus la cele două time – out- uri tehnice, 8 – 5 și 16 – 15. Finalul de set le-a aparținut gălățenilor care de la 17 – 21 au întors rezultatul, egalat la 22 echipa din Zalău, cu un serviciu bombă al lui Marian Bala, iar cu atacurile lui Kovacevic au trecut în avantaj, scor 24 – 22, prima minge de set a fost fructificată după un alt serviciu al lui Marian Bala. În ultimul parțial Arcada a avut nevoie de prelungiri să își adjudeca victoria. Zalăul a condus în cea mai mare parte din set, 8 – 7, 13 – 16, în finalul setului oaspeții au fost egalați la 24, fostul zălăuan Gontariu a reușit o ”dublă” cu care a împins setul în prelungiri, Spânu și Kovacevic au reușit blocajele câștigătoare cu care Arcada și-a adjudecat toate cele trei puncte din derby-ul cu campioana. 
Arcada: Filipov (Despotovski), Kovacevic (Cristudor), Bala (Cristudor), Lucas Rangel (Slujuacig), Gontariu (J. Jeliazkov), Spînu, Majstorovic – libero.  
După victoria cu VM Zalău Arcada este pe locul doi cu 15 puncte din șase jocuri. Pentru echipa gălățeană urmează jocul de la pe terenul celor de la Unirea Dej, 11 noiembrie. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal