BASCHET: Phoenix a pierdut cu SCM Timișoata. A treia înfrângere în nouă etape din LNBM

7
Echipa cu care CS Phoenix Galați evoluează în LNBM a înregistrat, în etapa a noua, a treia înfrângere stagională în prima ligă de baschet. Trupa pregătită de Florin Nini a pierdut pe teren propriu, scor 73 – 83, jocul cu cei de la SCM Timișoara, una dintre cele trei echipe cu care Phoenix compunea ”careul de ași” din LNBM  înaintea etapei. 
Echipa pregătită de Florin Nini a oscilat în evoluție în jocul cu cei de la Timișoara, alternând evoluțiile bune din sferturile unu și patru cu cele slabe în secvențele doi și trei. Primul sfert a fost echilibrat, cele două echipe au alternat la conducere, dar la final timișorenii aveau avantaj de o posesie, scor 26 – 28, coșul  de trei puncte care a stabilit scorul primei părți a fost marcat de oaspeți în ultimele secunde ale parțialului. Phoenix a marcat doar opt puncte în sfertul secund, câștigat de oaspeți la 10 puncte diferență, scor 8 – 18, iar la finalul sfertului secund oaspeții conduceau cu 12 puncte, scor 34 – 46, avans ce s-a dovedit a fi decisiv în stabilirea câștigătoarei. Nici după pauză gălățenii nu au reușit să ofere o replică mai bună oaspeților, parțialul fiind câștigat de timișoreni cu socrul 23 – 16 (50 – 69). În ultima parte a meciului Phoenix a dat semne de revenire, gălățenii au câștigat sfertul cu scorul 23 – 14, Gugino și Kalve au redus din diferență, Dragoș Andrei cu o ”triplă” și Hadzifezofic cu patru puncte, au fost protagoniștii revenirii gălățenilor, insuficient pentru a pune în pericol victoria oaspeților. 
Cam Rundles cu 19 puncte (3X3) și Kalve 19 puncte (3X3), au fost cei mai buni marcatori ai jocului. Pentru Phoenix au mai marcat: Hadzifezofic 12p, Sabău 7p, Gugino 6p, D. Andrei 6p, Miller 2p. Înfrângerea cu SCM Timișoara este a treia în acest sezon pentru Phoenix, a doua pe teren propriu. Pentru Phoenix urmează o serie de cinci jocuri consecutive în deplasare, primul joc este programat pentru vineri, 22 decembrie, de la ora 17.15, pe terenul campionilor de la U BT Cluj  – Napoca, meciul urmând să fie transmis în direct de Digi Sport.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal