BASCHET: Phoenix a răpus ”vulturii” Sibiului și a urcat pe podiumul LNBM

21
Fără Cătălin Petrișor, Eugeniu Melnic sau Mihai Măciucă, piese grele în anturajul echipei, Phoenix a mai răpus una dintre echipele de top din ”liga uriașilor”, CSU Sibiu. În ultimul meci al etapei a VII-a din LNBM trupa lui Florin Nini a învins cu scorul 67 – 62 ”vulturii” din Sibiu. 
Phoenix a intrat bine în meci și și-a adjudecat primul sfert cu scorul 20 – 14, scorul parțialului fiind stabilit de Miller cu o aruncare de afară. La pauza mare Phoenix avea avantaj minim, scor 32 – 31.  Gazdele au condus pe tot parcursul parțialului, Sibiul a revenit în final, cu 26 de secunde rămase de jucat a preluat conducerea, scor 30 – 31, dar Cam Rundles, cu două libere transformate, a stabilit scorul după primele 20 de minute. După sfertul trei Phoenix avea un avantaj ce părea ce este decisiv, + 10 puncte, scor 52 – 42.  Sead Hadzifezovic a deschis seria ofensivă a gălățenilor cu o triplă, completat de Phillip Miller cu două libere transformate și o triplă. Echipa din Sibiu a câștigat ultimul sfert, scor 20 – 13, și a pus în pericol victoria gălățenilor. Avantajul de +10 de la finalul sfertului trei a fost risipit de Phoenix în primele opt minute ale sfertului. Cu 2.09 minute rămase de jucat Sibiul a egalat la 58 după două libere transformate, aruncările libere fiind una dintre slăbiciunile echipei din Sibiu în special în ultimul sfert. Egalitatea a rezistat doar câteva zeci de secunde pe tabelă, Cam Rundles a replicat imediat cu o ”dublă”, același Rundles a desprins Phoenix la două posesii cu două libere transformate. Până la final chiar dacă echipa din Sibiu a forțat egalarea Phoenix și-a păstrat avansul de două posesii.    
Cel mai bun marcator al jocului a fost  Cam Runles cu 20 de puncte. Ceilalți marcatori de la Phoenix au fost: Sead Hadzifezovic 16 p, Phillip Miller 12p, Tony Gugino 6p, Marcel White 6p, Marco Palovic 4p, Dragoș Andei 4p. 
Victoria cu CSU Sibiu este a cincea în actuala ediție a LNBM, iar în clasament Phoenix este pe locurile 3 – 4, cu 12 puncte, 5 – 2, al egalitate de puncte cu SCM Timișoara. Etapa viitoare, 9 decembrie, Phoenix va juca pe terenul ultimei clasate, Dinamo București.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal