David Asandei, despre cazul United – Informatica Timișoara

32

Directorul tehnic de la United Galați, David Asandei, a vorbit la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, despre cazul Timișoara. 


– Din punctul nostru de vedere este foarte clar. Noi am plecat din Galați cu două zile înainte, la fel cum fac și cei de la Timișoara când vin la Galați, pentru că distanța este foarte mare, jucătorii stau câte 12 ore într-un mijloc de transport. Pentru un randament mai bun echipele pleacă cu două zile înainte de meci. Domnul președinte Ștefu a fost sunat dimineață, în jurul orei 9.30, și i s-a transmis că au probleme cu jucătorii, acea toxiinfecție, după care nu au mai dat nici un telefon, iar Federația a anulat meciul, deși nu aveau voie, meciul era programat, iar el nu poate fi anulat decât cu acordul ambelor cluburi.     


– Pot invoca cei de la Timișoara clauza de forță majoră ? – Din punctul nostru de vedere cei de la Timișoara nu pot invoca forța majoră, acele adeverințe medicale erau de la un doctor plastician facial. Sunt și profesor și știu că atunci când copii vin cu scutiri, trebuie să aibă și de la medicul specialist. Cei de la Timișoara aveau interesul  de a nu juca meciul pentru că aveau trei jucători accidentați, era vorba de cei mai buni jucători. Accidentările erau de natură ortopedică, nu alimentară. Au preferat să nu joace cu noi, dacă aveau meci programat cu cei de la Spicom Sfântu Gheorghe sau Reșița, echipe mai accesibile, ar fi menajat acei jucători și ar fi jucat. La fel cum au făcut cu noi ar fi procedat și dacă aveau meci cu cei de la Deva sau Odorhei.   
De ce nu v-ați prezentat la a doua programare ?


– Meciul a fost programat a doua oară de FRF, au trimis și arbitrii acolo, dar noi nu ne-am mai prezentat pentru că aveam depus memoriu. La Comisie nu s-au prezentat ei, au cerut amânare au cerut mai multe documente diagrama tahograf a autocarului, documentele legate de cazare. Urmează săptămâna asta să se ia o decizie, până la sfârșitul sezonului regulat trebuie să se ia o decizie. Este greu de luat o decizie, din punctul meu de vedere trebuia 5 – 0 pentru noi pentru că am fost acolo.    

– Câți jucători aveau indisponibili cei de la Timișoara și ce prevede regulamentul în astfel de cazuri ?

– Cei opt jucători care spun ei că aveau toxiinfecție alimentară este o găselniță. În regulament scrie că trebuie să ai 12 jucători profesioniști, restul amatori. Ei au trecut opt jucători cu toxiinfecție. Seara jucătorii noștri se plimbau prin Timișoara iar într-un bar au dat de un jucător de-al lor care se hidrata cu bere. Nu ne convine să facem 1400 kilometri pe drum, când am plecat către Timișoara nu se știa nimic.   

Altfel, miercuri, 6 decembrie, Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal va judeca neprezentarea celor de la United la Sânnicolau Mare pentru meciul cu Informatica Timișoara, joc reprogramat de FRF la 23 noiembrie, după ce în prima fază echipa din Timișoara nu s-a prezentat la meciul din etapa a IX-a. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal