Dunărea a ratat și locul trei la Cupă. Finala mică a început cu o întârziere de o oră!

6

Hocheiștii de la Dunărea au ratat și locul trei la Cupa României, competiție ce s-a disputat la Galați în acest final de săptămână. După o finală spectaculoasă, cu multe goluri și răsturnări de situație pe tabelă, Dunărea a cedat finala pentru locul trei cu scorul 5 – 6, chiar dacă pe parcursul jocului gălățenii au condus de trei ori.

Prima treime a fost încheiată la egalitate, scor 1 – 1. După un început de meci mai bun al gălățenilor Progym a deschis scorul în minutul opt prin Dimitry Nimenko. Replica gălățenilor a venit rapid, Aleksiuk a trimis în bară, pe recuperare Cernenko a marcat pentru 1 – 1. Irimia a desprins Dunărea la 2 – 1, în debutul părții secunde, gol marcat de la distanță de gălățean. La opt minute de la reluarea părții secunde Progym a egalat la doi, după ce au fructificat un moment de superioritate numerică. Egalitatea nu a rezistat prea mult pe tabelă fundașul Hildebrand Szabolcs a trecut din din nou Dunărea, la interval de un minut harghitenii au egalat la trei, dar scorul după două reprize 4 – 3 Dunărea, a fost stabilit de Donatas Kumeliauskas, gol marcat în superioritate numerică. Gălățenii puteau avea avantaj mai mare după două reprize, dar Anton Butochnov a ratat o ocazie importantă de a marca. 
Harghitenii și-au adjudecat victoria, și trofeul pentru locul trei, în ultima treime. Progym a dominat ultima repriză. Imediat după reluarea jocului, la 1.27 au egalat la 4, iar la jumătatea ultimei reprize au trecut în avantaj, scor 5 – 4. Diferența de un gol a fost păstrată pe tabelă datorită evoluției lui Bogdan Popa, portarul de la Dunărea. În finalul jocului, cu 1.35 rămas de jucat, Dunărea a forțat egalarea, în urma unui time – out portarul Popa a rămas pe bancă, însă angajamentul cu care s-a reluat jocul a fost pierdut de gălățeni iar Progym a marcat golul care i-a asigurat victoria în porta rămasă goală. Cu șase secunde înainte de final Anton Butochnov a închis tabela, fără a pune în pericol victoria harghitenilor.

Dunărea: Bogdan Popa, Laszlo Arnold – portari;

Timur Rasulov, Orban Szilard – Hildebrand Szabolcs, Vladimir Romanenko – Pal Zsombor, Ciprian Țapu – fundași;

Donatas Kumeliauskas, Sergii Cernenko, Valentin Aleksiuk  – Lorincz Levente, Szocs Szabolcs, Mykola Koliada – Adrian Irimia, Anton Butochnov, Anton Cristian Popa – atacanți;

Antrenori: Cristi |Munteanu și Vitali Donika.

Din cauza unor probleme cu mașina de refăcut gheața, Rolba, meciul a fost în pericol să nu se dispute. În cele din urmă după mai multe reparații mașina a intrat pe gheață, iar meciul a început în jurul orei 15.30, față de 14.30, ora inițială, o întârziere de o oră!

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal