FUTSAL: United a trecut de Imperial Miercurea Ciuc și a ajuns la nouă victorii în Liga I

8
Gruparea gălățeană de futsal United Galați a obținut a noua victorie stagională în Liga I. În etapa a XIII-a United a învins, cu scorul 5 – 3, Imperial Wet Miercurea Ciuc. 
La finalul primei reprize United avea avantaj consistent, scor 4 – 1, după o primă repriză spectaculoasă cu cinci goluri și trei penalty-uri. United a deschis scorul, când mai erau de jucat 18.41 minute din prima parte, prin Kailom Borges. Harghitenii au egalat, contrat cursului jocului, cu 14.31 minute rămase de jucat, cu o execuție de excepție. Echilibrul nu a rezistat prea mult pe tabelă, cu 13.49 minute rămase de jucat Andrei Crăciun este trântit în careu și obține penalty, transformat de Cojoc. United a continuat jocul sus, în terenul harghitenilor, Lașcu a trimis în bară, iar cu 8 minute înainte de final internaționalul din Republica Moldova a marcat pentru 3 – 1. Când mai erau 7.40 minute de jucat ciucanii au acumulat cinci greșeli de echipă, două minute mai târziu a venit rândul celor de la United să acumuleze cinci greșeli, la fiecare a șasea greșeală se acorda penalty. Prima dintre echipe care a greșit a fost United. Cu 5.51 minute înainte de pauză Andrei Crăciun a comis faultul de penalty, dar portarul Wellington Silva a apărat. Imediat au greșit și ciucanii, cu 2.47 înainte de pauză, Andrei Crăciun este faultat, Lașcu execută lovitura de penalitate, trage în portar, Varela a recuperat și a stabilit scorul pauzei 4 – 1. Cu 1.38 înainte de pauză, cu trei goluri avans, Cosmin Gherman cere timp de odihnă, la reluare echipa gălățeană joacă fără portar, Varela a preluat tricoul distinctiv.    
Partea secundă s-a disputat după alte coordonate, United a cedat inițiativa și a lăsat echipa din Miercurea Ciuc la construcție. La patru minute de la reluare Andrian Lașcu a mărit avantajul gălățenilor la patru lungimi, cu un gol spectaculos, șut din lateral direct în vinclul porții. Ciucanii au animat jocul cu două goluri marcate în aproape două minute. Scorul final  a rămas 5 – 3 datorită intervențiilor portarului Wellington Silva, iar când ”Nene” a fost bătut bara a salvat echipa gălățeană de un final cu emoții. 
Cosmin Gherman a folosit o rotație scurtă în jocul de azi, o linie: Burdujel, Lașcu, Borges, Varela, plus doi jucători, Cojoc și Crăciun. Au mai prins ”un schimb” Apostol și Boubătrân. În clasament, după 13 etape United este pe locul 4 cu 28 de puncte din 12 jocuri. Etapa viitoare, 11 decembrie, de la ora 17.00, United va juca ultimul meci din acest an la Iași cu CSM Poli.     
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal