Gabi Călinescu: ”Ne putem mândri cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare din seria noastră”

3
După s-au încheiat jocurile din cele două ligi feminine de senioare, președintele FC Universitatea – singurul club de fotbal feminin din regiune, ne-a vorbit despre bilanțul clubul în acest an. ”A venit momentul să oferim mai mult fotbalului feminin gălățean. Suntem a treia echipă de fotbal feminin din Galați, după Sirena și Oțelul Galați, și singura în momentul de față și sper ca împreună să ne atingem obiectivele stabilite, atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Referitor la partea financiară oferită din partea Autorităților Locale, consider că cei 260.000 de lei, alocați din noiembrie 2016 până în prezent, au fost administrați cu responsabilitate și de multe ori am încercat să oferim mai mult decât se poate. Mulțumim Primăriei Galați! Mulțumim Autorităților Locale!”, ne-a spus Gabriel Călinescu.  
Legat de parcursul celor două echipe din prima parte a sezonului președintele Gabriel Călinescu ne-a spus: ”Am terminat turul pe locul 1 cu 19 puncte (6 victorii plus un rezultat de egalitate, golaveraj pozitiv cu 31 de goluri marcate și doar 4 primite) și ne putem mândri cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare din seria noastră. Ne-am calificat în premieră în optimile Cupei României. Am debutat cu echipa satelit în Liga 3 și am terminat turul pe locul 6 cu 7 puncte. În primăvară vom debuta și cu junioarele U15 în campionatul național și vom juca în grupă cu Onești, Roman,Iași și Fălticeni. Referitor la contracandidata la locul 1, Selena SN Constanța, e o echipă de tradiție în Liga 2, cu jucătoare cu experiență, o echipă omogenă, care a avut un tur aproximativ la fel cu al nostru. Avem șansa noastră și trebuie să luptăm până la capăt”. 


”Șanse egale pentru toți!” 

Președintele ”panterelor negre” ne-a mai spus ca din anul 2018 clubul gălățean își dorește ca jucătoarele de la cele două echipe de seniori să poată fi plătite prin intermediul unui contract de muncă. ”Consider că nu ar trebui să existe o diferență atât de mare între fotbalul masculin și fotbalul feminin, deoarece și munca fetelor trebuie recompensată măcar la nivelul de ligă a treia la băieți. Ne dorim ca din 2018 orice jucătoare care va juca în Liga 1 sau Liga 2, să aibă contract de muncă și în Liga 3 sau U15 putem vorbi de voluntariat fără recompense din punct de vedere financiar, dar așa cum este normal să se poată oferi o masă după fiecare meci și un supliment pentru efort după fiecare antrenament”. 

Gabi Călinescu ne-a mai spus că gruparea gălățeană are nevoie de susținere financiară încă din lua ianuarie a anului viitor pentru a putea realiza promovarea în prima ligă. ”Ne putem îndeplini obiectivul, dar nu depinde doar de noi. Sperăm să primim o parte din finanțare în luna ianuarie, deoarece avem jucătoare care au contract de muncă, am închiriat un apartament cu 3 camere, unde pe lună cheltuielile sunt în jur de 2.500 de lei și avem nevoie de buget ca să realizăm 3-4 transferuri pentru a întări echipa. Dacă nu vom avea susținere financiară la început de an și se va întâmpla să primim la fel ca în 2017 în luna mai cu siguranță vom vorbi de schimbarea obiectivului. Din păcate fetele care au contract de muncă vor pleca de la echipă și cele din județ nu vor mai avea posibilitatea să se pregătească. Însă am încredere în cei care ne sprijină și sunt sigur că se va găsi o soluție pentru toate cluburile în situația asta. În momentul de față știu că se pot finanța doar cluburile din prima ligă la început de an, dar să nu uităm și de celelalte cluburi care au ca obiectiv promovarea într-o ligă superioară”, ne-a declarat președintele FC Universitatea Galați, Gabriel Călinescu. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal