Am împlinit 18 ani: Ce trebuie să știu despre pariuri online?

42

Ce trebuie să știi înainte să pariezi prima oară online, după ce treci pragul majoratului? În primul rând, poți juca doar la agenții de pariuri online cu licență pentru România. Fii foarte atent la acest aspect atunci când deschizi cont, ca să nu riști o amendă de minim 5.000 de lei.

Case de pariuri online la care nu ai acces

În general, căutând ponturi pe site-uri din afară, citești despre bookmakeri cu reputație globală. Poate apărea tentația să îți deschizi cont acolo. De obicei, accesul celor care intră pe ip-uri din România este restricționat. Pe ecran apare sigla Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și un mesaj de genul:

„ATENȚIE! Accesul dumneavoastră către acest site a fost restricționat de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

În conformitate cu prevederile art. 15 alin. (4) litera c) din OUG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2010 cu modificările și completările ulterioare:

“… Site-urile de jocuri de noroc ale operatorilor care exploatează jocurile de noroc la distanţă prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. h) – n), care nu au achitat taxele de licenţă şi de autorizare, precum şi alte sume datorate vor fi introduse pe o “listă neagră” a site-urilor de jocuri de noroc neautorizate în România până la clarificarea situaţiei şi vor fi scoase din “lista neagră” doar prin decizia Comitetului de Supraveghere al O.N.J.N. …”

Operatorii licențiați în România sunt foarte ok

Ca vezi exact despre ce vorbesc, încearcă să intri pe bet365.com. Am auzit că sunt unii care folosesc programe pentru ascuns ip-ul și își deschid conturi la case de pariuri online care nu funcționează legal în România. Nu se merită riscul. Cele care funcționează legal au o ofertă la fel de ok și îți oferă multe avantaje, având platforme speciale pentru jucătorii din țara noastră.

Vei plăti pentru lecțiile învățate

Înainte să te apuci să pariezi, trebuie să fii conștient că pariurile sunt foarte periculoase, în special pentru începători. Răbdarea nu este printre punctele forte ale adolescenților și probabil că și tu vei dori să câștigi mulți bani într-un timp foarte scurt. Trebuie să știi că nu s-a îmbogățit nimeni din pariuri, în ciuda postărilor pe care le vezi din când în când pe Facebook, cu zeci de mii de lei câștigate pe un singur bilet cu miza medie spre mică.

Ai de învățat multe lecții până să ajungi să câștigi constant și cu siguranță vei pierde niște bani la început. Orice-ar fi, nu paria mai mult decât îți permiți să pierzi. Nu te împrumuta de la prieteni și nu lua bani din casă în ideea că vei recupera ce ai pierdut și îi vei pune la loc.

Citește un ghid de pariere

Privește pariurile ca pe o activitate de divertisment, cel puțin în primii ani. Poate că vei ajunge să trăiești din ele, dar asta se va întâmpla în timp. Degeaba îți propui ca dintr-o zi anume să devii parior profesionist.

Am vorbit despre legalitate și despre cum trebuie să privești pariurile ca să nu suferi o deziluzie. În ceea ce privește jocul propriu-zis, este bine să citești un ghid de pariere în care sunt explicate pe larg toate noțiunile legate de această industrie, precum tipurile de bilete (simplu, combo, sistem, cu baze), tipurile de pariuri (1X2, pe goluri, pe cornere, pe cartonașe, hanicap asiatic, handicap european etc.), cele mai cunocute strategii, reguli care trebuie respectate pentru a câștiga pe termen lung și altele.

Cred că este foarte important să citești despre managementul banilor. Nu sunt lucruri foarte complicate. Dacă ești disciplinat și gestionezi fondurile așa cum trebuie, ai șanse mari să câștigi bani pe termen lung. Să nu uit: pariază doar pe sportul și pe echipele pe care le cunoști.  Nu urma ponturi găsite pe Internet fără să ai o părere personală despre meciul respectiv. Baftă la pariuri!

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal