BASCHET: Phoenix a întrerupt seria înfrângerilor prin victoria la +29 de puncte cu Timba Timișoara

33
Seria celor cinci înfrângeri consecutive în LNBM a fost întreruptă de baschetbaliștii de la Phoenix. Băieții lui Florin Nini au jucat în etapa a XV-a din sezonul regulat al primei ligi de baschet cu cei de la Timba Timișoara, echipă nou promovată. Timba era adversarul perfect pentru Phoenix să întrerupă seria înfrângerilor, iar Phoenix a profitat de meciul cu echipa din Timișoara și a obținut prima victorie după cinci etape. 
Gălățenii s-au impus cu scorul 96 – 67 (27 – 15, 20 – 17, 22 – 11, 27 – 24), după un meci dominat de la un capăt la altul.  După ce a început meciul cu un parțial 12 – 0, Timba a marcat primele puncte la jumătatea sfertului inaugural, Phoenix a câștigat primul parțial jocului cu scorul 27 – 15. Sfertul secund a fost adjudecat de gălățeni cu scorul 20 – 17, iar la pauza mare Phoenix avea avantaj de 15 puncte, scor 47 – 32. În sfertul trei, câștigat de Phoenix cu scorul 22 – 11, s-a înregistrat diferența maximă, +33 Phoenix, scor 69 – 36, după o triplă marcată de căpitanul Tony Gugino. Scorul ultimului parțial a fost 27 – 24 pentru Phoenix, pe tot parcursul ultimului sfert Phoenix a fost la conducere cu avantaj în jurul celor 30 de puncte. 
În jocul cu echipa din Timișoara Florin Nini a folosit întreaga rotație avută la dispoziție, iar cel mai bun marcator a fost Tony Gugino cu 21 de puncte. Căpitanul a încheiat meciul în double – double pe lângă cele 21 de puncte (4×3) americanul a acumulat și 12 recuperări. În double – double a încheiat jocul și Marko Pavlovic cu 18 puncte și 12 recuperări. Aflat la meciul de debut pentru Phoenix americanul Will Artino a terminat în double digit cu 20 de puncte marcate, jocul fiind încheiat în double digit și de Ernests Kalve cu 10 puncte. Ceilalți marcatori de la Phoenix au fost: Jarvis Threatt 9 puncte, Mihai Măciucă 8 puncte, Phillip Miller 6 puncte, David Stan 2 puncte, Dragoș Andrei 2 puncte. Pentru Phoenix au mai jucat: Cătălin Petrișor, Tudor Sabău și Mihai Grecu.  
Victoria cu Timba este a șaptea pentru Phoenix, iar în clasamentul din LNBM echipa gălățeană este pe locul șapte cu 21 de puncte, 7 victorii – 7 înfrângeri, Phoenix poate coborî pe locul opt dacă SCMU Craiova învinge mâine, de la ora 17.15, pe teren propriu BCMU FC Argeș Pitești. Pentru Phoenix urmează meciul de la Oradea, cu CSM CSU, joi, 25 ianuarie, de la ora 19.15, meciul va fi transmis în direct de Digi Sport. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal