CSU ”Dunărea de Jos” își fortifică lotul pentru retur. Sâmbătă debutează în meciurile amicale

4
Gruparea gălățeană de Liga a IV-a, CS Universitatea ”Dunărea de Jos” își fortifică  lotul pentru partea a doua a campionatului primului eșalon fotbalistic județean. În acest sens conducerea clubului studențesc a realizat mai multe transferuri, de la echipe din Liga a III-a. 
Din retur vor evolua pentru studenți: Daniel Cană, Laurențiu Iancu, ambii de la Sporting Liești, Liga a III-a, Giuliano Apostol, Cosmin Gârleanu, Adrian Anastasie, Rareș Vlăduț Antofe, toți de la Avântul Valea Mărului, Liga a III-a, Alexandru Stancu, de la CS Făurei, viceliderul din Liga a IV-a Brăila, Mădălin Hilohi, de la Gloria Ivești, Liga a IV-a Galați, Dănuț Morogam, de la Olimpia Râmnicu Sărat, Liga a III-a.

Obiectiv – crearea relațiilor de prietenie între jucători 


Chiar dacă au transferat jucători de la echipe din Liga a III-a obiectivul ”studenților” este crearea relațiilor de prietene între jucători. ”Obiectivul nostru este crearea unei echipe competitive, abia de la anul să ne propunem promovarea în Liga a III-a. Prima dată vrem să formăm relațiile de prietenie între jucători, apoi relațiile de joc. Ne dorim să devenim ”gașca nebună” din fotbalul românesc. Vrem să fim acoperiți pe toate posturile, să nu mai pățim ca în meciul de la Ivești, cu Gloria, când am pierdut. În acest sezon participăm pe două fronturi, Liga a IV-a și Cupa României”, ne-a spus profesorul Cătălin Savu, antrenorul de la CSU ”Dunărea de Jos”. 
Din lotul cu care au jucat în tur din tabăra studenților nu mai face parte Daniel Dajbiog. ”A plecat în Anglia, la prietena lui, își va continua activitatea acolo”, ne-a spus profesorul Savu despre plecările de la CSU.    

Sâmbătă – debut în meciurile amicale

 

Profesorul Cătălin Savu ne-a vorbit și despre programul meciurilor de pregătire înaintea returului. Primul meci este programat pentru sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 11.00, pe terenul Dunărea 2, în compania celor de la Victoria Traian. În celelalte meciuri de pregătire studenții vor juca cu: Sporting Liești, Liga a III-a, Sportul Chișcani, Liga a III-a, Unirea Braniștea, liderul din Liga a IV-a, și CSM Focșani, Liga a III-a. 

Echipă formată din studenți 

 

Clubul de fotbal ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați este continuatorul echipei CSU Galați, echipă studențească care a evoluat în
fotbalul românesc între anii 1956 – 1982, reușind performanța de a juca
în  finala Cupei României în anul 1976, lucru ce a dus la participarea
în Cupa Cupelor unde a întâlnit echipa portugheză Boavista Porto. Clubul actual, reactivat în vara anului 2017 respectă tradiția, astfel că din întreg lotul echipei unul singur nu este student, conform profesorului Cătălin Savu. 


Participare la Cupa de Iarnă în memoria lui Nicolae Rainea 

 

Duminică, 28 ianuarie, studenții vor juca, în premieră, la Cupa de Iarnă, competiție organizată de Asociația Județeană de Fotbal Galați. ”Participăm la Cupa de Iarnă – ”Nicolae Rainea” în memoria fostului mare arbitru internațional Nicolae Rainea”, ne-a spus profesorul Savu despre prima competiție din anul 2018 la care va participa. La Cupa de Iarnă CSU ”Dunărea de Jos” va juca în zona 2 alături de: Quantum Club Galați, Avântul Vânători și Lascăr Schela.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal