Gabi Călinescu: ”Avem nevoie de stabilitate financiară, să ne organizăm așa cum ne-am propus”

25
FC Universitatea Galați, singurul club de fotbal feminin din regiune, a încheiat anul 2017 pe primul loc în seria I din liga secundă, loc ce asigură, la finalul sezonului, promovarea în Liga I. Despre obiectivele clubului gălățean în anul 2018, parcursul clubului în anul 2017 cât și despre partea financiară am vorbit cu Gabriel Călinescu, președintele și unul dintre antrenorii echipei de senioare.

– Cum a fost anul 2017 pentru FC Universitatea Galați? 

– Anul 2017 a fost un an în care munca depusă în 2015 și 2016 s-a concretizat prin rezultate pozitive în anul 2017. Un an în care ne-am maturizat și am acumulat experiență. Am avut ghinionul să investim în jur de 20.000 de lei pe operații și recuperări, dar la final de an ne declarăm mulțumiți din acest punct de vedere. Sperăm ca și Georgiana Stratu să revină în acest an, deoarece sănătatea e pe primul loc.
Am încheiat anul cu o datorie la firma de transport, aspect ce nu ne onorează, dar din păcate nu am avut alternativă.
Mi-am dorit din toată inima sa ofer un contract de munca la toate jucătoarele din Liga 2, din păcate nu am reușit, a fost imposibil.
Ne antrenăm pe sintetic și jucăm pe același teren, e un aspect pozitiv având în vedere că în 2015 și 2016 ne antrenam pe sintetic și jucam pe iarbă.
Au debutat la echipa națională două jucătoare din județul Galați.
Am oferit în sezonul 2016/2017 golgheterul seriei noastre și cea mai bună marcatoare din România.
Am realizat 3 transferuri foarte importante. Au revenit la Galați, Loredana Nica și Monica Bențoiu și am transferat o jucătoare de baza în Naționala Moldovei.
Primăria Galați ne sprijină de la an la an cu sume din ce în ce mai mari. În 2015 ne-am înființat, în 2016 am primit 100.000 de lei și în 2017 suma de 160.000 de lei și sper ca în 2018 sa primim suma pe care o merităm.
Ne-am calificat în premieră în optimile Cupei României, am terminat turul pe locul 1 în Liga 2, am debutat cu echipa satelit în Liga 3. Suntem mulțumiți de ceea ce am realizat.
– Cu ce gânduri/perspective întâmpinați anul 2018 ?
– În momentul de față întâmpinăm probleme mari din punct de vedere financiar, dar vom face tot ce ține de noi să depășim cu bine acest moment. Ne dorim din toată inima să promovăm în Liga 1, să avem un parcurs bun în Liga 3, să debutăm cu junioarele U 15 în campionat și să fim surpriza plăcută în Cupa României. Vom gestiona cu profesionalism orice moment în așa fel încât să ne realizam obiectivele pe care ni le-am propus. Cred și simt că se poate.

– Care a fost cel mai greu meci din 2017 ? Dar cel mai ușor ? 

– Cel mai greu meci în 2017 a fost primul meci oficial. Am întâlnit un adversar tânăr, dar cu o tehnică și așezare în teren foarte bună, am avut ce învăța. Respect toate echipele și pot să zic că nu am avut nici un meci ușor, în acest an fotbalul feminin s-a dezvoltat și încet, încet oferim și calitate.

 – Ce v-ar mai trebui pentru îndeplinirea obiectivului propus cu prima echipă ? 

– Stabilitate financiară ca să avem posibilitatea să ne organizăm așa cum ne-am propus. Să muncim mai mult la antrenamente și, de ce nu, să avem puterea de a ne stăpâni emoțiile în fata unui derby. 
În afară de cele două jucătoare internaționale din Republica Moldova mai pregătiți și alte transferuri ?

– Sperăm să mai realizam două transferuri în această perioadă, momentan negociem.

– Cu ce obiective abordați meciurile din Liga a III-a din Liga de junioare sub 15 ani?

– Să ne bucurăm de fotbal, să ne bucuram de ceea ce am realizat și să jucăm meciurile cu multă ambiție și pasiune. Garantat rezultatele vor veni, deoarece după muncă apare și răsplata.

 – Ce vă propuneți în Cupă, cât de departe credeți că puteți ajunge ? 

– Ne-am calificat în premieră în optimile Cupei României și ne dorim să fim surpriza plăcută a acestei ediții.
Nu vom ceda și vom lupta până la capăt. Întâlnim un adversar din Liga 1, aspect ce ne ambiționează și mai mult. Ne dorim să jucăm cu cât mai multe echipe din Liga 1 în Cupa României ca să aflam la ce nivel ne aflam.

– După Carmen Marcu și Maria Stamate, care va fi următoarea jucătoare de la FC Universitatea ce va îmbrăca tricoul echipei naționale a României ? 

– Sperăm să mai debuteze și alte jucătoare în viitor, important e să promovăm cât mai multe jucătoare de perspectivă.

– Futsalul este în plină ascensiune în România,vă gândiți să înființați o secție de futsal în cadrul clubului ? 

– 100 % ne dorim să înființăm și o secție de futsal feminin, am debutat cu dreptul într-o competiție organizata de FRF în luna februarie și am făcut o impresie bună la acest turneu. Am avut golgheterul turneului care a debutat și la naționala de futsal.

– La derby-ul de promovare cu Selena Constanța veți lua măsuri speciale în legătură cu jocul ? 

– Încercăm să recompensăm jucătoarele la toate meciurile deoarece toate meciurile sunt importante.
– În încheiere dacă aveți un mesaj de adresat suporterilor, sponsorilor și celor care vă sunt alături. 

– Mulțumesc familiei pentru răbdarea pe care o are cu mine. Mulțumesc presei pentru sprijinul acordat încă de la înființare.
Existăm și datorită Primăriei Galați și Federației Române de Fotbal, deoarece fără buget nu ne putem dezvolta.
Așteptăm sprijinul suporterilor în acest an, cu siguranță am oferi și mai mult dacă am avea suporterii alături de noi.
Vom lupta până în ultima secundă ca să reprezentam orașul Galați în prima ligă la fotbal.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal