HOCHEI: Alexandru Popa: ”Pe fondul plecărilor de jucători acest sfârșit de sezon este unul deosebit de greu pentru noi”

31
Hocheiștii de la Dunărea au susținut recent două jocuri la Brașov, în Campionatul Național de Seniori, ambele pierdut, scor 7 – 0 și 10 – 3, cu cei de la Corona. Despre cele două înfrângeri portarul gălățenilor Alexandru Bogdan Popa ne-a spus: ”Este greu să mergi la o etapă din campionat în care să știi că este aproape imposibil să câștigi indiferent de ce ai face. Este foarte frustrant să joci cu nici două linii complete, cu jucători care au fost mai mult rezerve decât titulari atunci când Dunărea avea efectiv complet, în timp ce adversarii rulează și 4 linii complete și efectiv complet de stranieri de calibrul Erste Liga”.

Portarul dunărenilor ne-a mai spus că dorința de a face surpriza nu a putut compensa rotația scurtă a gălățenilor, asta după plecările masive de la echipă din ultimul timp. ”Ca echipa ne am dorit să jucăm să încercăm să facem o surpriza și am rezistat în ambele meciuri cât am putut. Dacă în primul meci eram toți odihniți, am rezistat la un scor onorabil aproape 50 de minute…când era 3-0. A doua zi însă, după un meci foarte greu și obositor pentru lotul nostru limitat, numeric și valoric, nu am rezistat mai mult de 20 de minute. Din păcate pe fondul plecărilor acest sfârșit de sezon, pentru noi, este unul deosebit de greu”.

Dificultățile financiare pe care le întâmpină clubul, plecările de jucători, accidentările, sunt o parte din cauzele înfrângerilor din ultimul timp ale gălățenilor, ne-a spus Alexandru Popa: Jucători plecați pe buna dreptate…alții fără nici o explicație nici din partea lor, nici din partea conducerii, accidentări numeroase…criză financiară. Toate aceste “alegeri” făcute în acest sezon fac ca Dunărea să arate în halul în care a ajuns să arate, când toată lumea spera la o noua performanță!”.
După ce au disputat 26 din cele 30 de jocuri din sezonul regulat al Campionatului Național de Seniori hocheiștii de la Dunărea sunt pe locul patru în clasament, ultima poziție care asigură prezența în semifinale (play-off), cu 32 de puncte, (26 de jocuri), opt puncte, dar și un joc în plus față de Steaua București, locul cinci, (24 de puncte, 25 de jocuri), contracandidata gălățenilor la locul patru. Până la finalul sezonului regulat Dunărea mai are de jucat patru meciuri, două cu Progym Gheorgheni, 2 februarie, la Galați, 4 februarie, la Gheorgheni, dar și două jocuri, la Galați, cu Corona Brașov, meciuri ce urmează să fie (re)programate.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal