Reacții după înfrângerea dramatică a CSU Danubius la Brăila

19
Echipa feminină de handbal CSU Danubius a pierdut un nou episod din derby – ul Dunării de Jos, de la Brăila cu echipa locală HC Dunărea. La finalul jocului, pierdut în ultima secundă, antrenorul de la CSU, Vali Costea, a vorbit despre înfrângerea dramatică a echipei pe care o pregătește: ”Cu toate că în ultimele 20 de secunde am cerut time – out, le-am
spus să nu arunce la poartă, să stea acolo. Lipsa de experiență își
spune cuvântul, este o jucătoare tânără, de 19 ani, (Andreea Mihart), care din păcate tot
meciul nu a aruncat la poartă, s-a trezit acum să arunce. Nu avem ce face, mergem mai departe, mai avem de jucat. Din punctul meu de vedere astăzi am spart gheața în deplasare, ne-am mobilizat așa cum le cer, așa cum ar trebui să ne mobilizăm la fiecare meci”
, a spus Valeriu Costea.
Despre jocul din etapa viitoare a Ligii Florilor, de la Slobozia, tehnicianul gălățean a spus: ”Pentru noi urmează un meci la fel de puternic, la Slobozia, ne pregătim pentru asta, să acumulăm puncte să ieșim din zona ”minată” a clasamentului. Fiecare meci pe care îl jucăm trebuie tratat ca atare din toate punctele de vedere, cu maximă seriozitate. Nu mă gândesc la alte lucruri decât la cele care trebuie. Noi vrem toate punctele de la toate jocurile, nu mergem la Slobozia în excursie, mergem să ne batem, să câștigăm puncte”, a declarat la finalul jocului de la Brăila antrenorul de la CSU Danubius Galați Vali Costea.  
De partea cealaltă antrenorul de la HC Dunărea Brăila, Florentin Pera, a pus căderea echipei sale din partea secundă de seama oboselii. ”Eu consider că a intervenit oboseala în repriza a doua. S-a resimțit acest lucru. Echipa din  Galați a jucat vinerea trecută, noi am jucat cu două zile înainte la Craiova. Am făcut o deplasare dus întors de 1000 de kilometri, o noapte pe drum, s-a acumulat foarte multă oboseală. Și noi jucăm într-un nucleu restrâns de jucătoare, avem câteva absențe, nu o mai avem pe Gabi Szucs, pe faza de apărare, Elena Voicu în portă, de asemenea Diana Axente la linia de nouă metri, în condițiile astea am încercat să facem un joc cât mai exact, cât mai bun și să ne conservăm avantajul. Din păcate nu am reușit acest lucru, am dat posibilitatea adversarilor să se apropie și treptat am intrat în jocul lor. Aici pot să apreciez și evoluția extraordinară a portarului de la Galați, care a închis poarta, însă și fetele mele au avut aruncări nepregătite. Nu toate fetele de la noi au jucat astăzi la capacitate maximă sau la valoarea lor”.   
Ucraineanca de la CSU, Ala Sheiko, a spus, legat de îndeplinirea obiectivului, că până la finalul sezonului mai sunt 12 etape, iar totul depinde de echipa gălățeană. ”Am pierdut. Vreau în primul rând să felicit echipa Brăilei pentru că a obținut cele trei puncte. Noi am încercat, ne-am luptat până la final, drept dovadă am revenit de la o diferență de șapte goluri, dar din păcate diferența de experiență la unii jucători a făcut să avem zero puncte în clasament. Abia a început returul mai sunt 12 meciuri de jucat, totul depinde de noi. Urmează meciuri în care putem să câștigăm să ne îndeplinim obiectivul. La Slobozia  vrem să câștigăm, trebuie să dăm totul, iar jocul va arăta cine este mai bun în ziua aceea”, a spus Ala Sheiko.

Înfrângerea de la Brăila este a zecea pentru CSU Danubius în Liga Florilor (LNHF), în
clasament gălățencele sunt pe locul 10 cu 12 puncte din 14 jocuri.
Pentru CSU Danubius urmează meciul de la Slobozia, locul 12, 10 puncte, 3
februarie, în etapa a XV-a din LNHF. Pe teren propriu CSU va juca abia în etapa a treia, 10 februarie, cu CSM Roman.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal