VOLEI: Arcada a ratat calificarea în sferturile Cupei CEV

15
Echipa de volei masculin Arcada Galați a ratat calificarea în faza sferturilor de finală a Cupei Confederației Europene de Volei. Manșa retur din optimi a fost pierdută de gălățeni cu scorul 3 – 2, în fața slovenilor de la ACH Volley Ljubljana, după un meci în care gălățenii au arătat că pot întoarce soarta calificării. 
Arcada a început meciul în forță și s-a desprins rapid la 4 – 0, replica oaspeților a venit târziu când echipa gălățeană s-a distanțat la 12 – 4, scor de la care a început revenirea oaspeților. După un timp de odihnă solicitat de banca oaspeților slovenii au revenit, 16 – 9 la al doilea timp tehnic de odihnă, 17  -12, 17 – 14, 21 – 16. În finalul setului slovenii s-au apropiat la 22 – 20, 22 – 21, după care au ratat prima șansă de egalare, au trimis în fileu direct din serviciu, însă egalarea a venit la 23. Soarta primului set a fost decisă în prelungiri, la scorul 23 – 24 echipa oaspete a ratat prima minge de set cu un serviciu în fileu, însă primul set din cele două de care aveau nevoie a fost câștigat de echipa din Ljubljana cu scorul 26 – 24, după un atac afară a lui Adrian Gontariu. 
Echipa gălățeană a egalat situația în meci în setul secund câștigat categoric de Arcada cu scorul 25 – 19 (8 – 7, 16 -12, 21 -17). În setul trei al jocului gălățenii au arătat că pot întoarce soarta calificării. Arcada a câștigat parțialul cu scorul 25 – 21 (8 – 5, 16 – 14, 21 – 18). În al treilea parțial al jocului gălățenii au profitat și de greșelile neforțate ale slovenilor, în special  servicii în fileu, în momentele importante ale parțialului. Finalul setului trei i-a aparținut lui Adrian Gontariu, zălăuanul de 33 de ani a servit, Gontariu fiind și jucătorul care finaliza punctul. După două seturi în care au arătat că pot întoarce calificarea gălățenii au cedat al patrulea set al jocului cu scorul 19 – 25, cele două puncte câștigate de sloveni find  suficiente pentru calificare. Pe tot parcursul setului patru oaspeții s-au aflat la conducere, 8 – 5 la primul timp tehnic de odihnă, 16 – 8 la al doilea timp mort al setului. Gălățenii s-au apropiat la cinci puncte, scor 12 – 17, însă antrenorul slovenilor a întrerupt seria gălățenilor cu un time out. În finalul setului gălățenii au revenit de la 15 – 24 la 19 – 24, au salvat patru  mingi de set și calificare, cu Ferreira Rangel unul dintre principalii artizani ai revenirii, însă același Rangel a trimis mingea afară. 
Ce trebuia să fie set de aur, în cazul în care gălățenii ar fi câștigat setul patru, a fost doar un set de palmares câștigat de sloveni cu scorul 15 – 13. 
Jocul de astăzi a fost început de antrenorii Neculai Harabagiu și Marian Apostu cu formula: Filip Despotovski – Marian Bala, Ferreira Rangel, Adrian Gontariu, Liviu Cristudor, Andrei Spînu, Neven Majstorovic – libero. Au mai jucat: Șerban Pașcan, Luka Slujagic, Arvydas Miseikis,  Dymitro Filippov. Rezerve: George Zahar, Nikola Kovacevic.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal