VOLEI: Victorie în patru seturi pentru Arcada cu Dinamo. Gălățenii au urcat pe locul doi în Divizia A1

19
După ce s-au disputat meciurile din etapa a XV-a din Divizia A1 echipa masculină de volei Arcada Galați a urcat pe locul doi în clasamentul din prima liga. Gălățenii au urcat pe poziția secundă grație victoriei de trei puncte cu Dinamo București, dar și datorită înfrângerii surprinzătoare a celor de la Tricolorul Ploiești de la Dobroești cu CSM București. 
Meciul cu Dinamo a fost câștigat de Arcada cu scorul 3 – 1. Gălățenii au intrat bine în meci și au câștigat primul parțial cu scorul 25 – 14 (8 – 5, 16 – 8, 21 – 11), după 20 de minute de joc. Setul secund a fost echilibrat, Dinamo a avut inițiativa și a condus la cele două momente tehnice, 8 – 5 și 16 – 14, la final echipa din București s-a impus, scor 25 – 21, după mai multe momente de egalitate, ultima oară la 18 – 18. 
Chiar dacă au început mai greu setul trei, Dinamo a condus în debutul parțialului cu 5 – 1, Arcada a intrat în avantaj, scor 8 – 6, la primul time – out tehnic și s-a instalat la conducere până la finalul setului (16 – 15, 21 – 17, 25 – 20), cu o singură excepție, după un atac afară al lui Bala când cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 15 – 15. Ultima parte a jocului, setul paru, a fost câștigat de Arcada cu scorul 25 – 22. Parțialul a fost echilibrat, Dinamo a ținut pasul cu Arcada până aproape de finalul setului, până la scorul 21 – 21. Meciul a fost închis de Marian Bala. La scorul 23 – 22 Bala a servit al doilea său as din meci, iar punctul care a adus victoria a fost realizat de Marian Bala pe serviciul lui.
 
Jocul a fost început de Arcada cu formula: Luka Slujagic, Șerban Pașcan, Filip Despotovski, Marian Bala, Adrian Gontariu, Andrei Spînu, Adrian Feher – libero. Au mai jucat: Arvydas Miseikis, Ferriera Rangel, Liviu Cristudor. Antrenori: Nicu Harabagiu și Marian Apostu.      
Victoria cu Dinamo este a 12 -a în acest sezon pentru Arcada, iar cu 37 de puncte din 15 jocuri gălățenii au urcat pe locul doi la patru puncte de echipa de pe primul loc, Steaua București, 41 de puncte, și două puncte avans de echipa de pe locul trei Tricolorul Ploiești. Pentru voleibaliștii de la Arcada urmează o nouă săptămână cu două jocuri. Prima dată, miercuri, 24 ianuarie, gălățenii vor juca la Baia Mare, cu Știința Explorări, iar la finalul săptămânii, 27 ianuarie, Arcada va primi replica celor de la U Cluj pe teren propriu.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal