BASCHET: Duelul dintre Phoenix și CSM CSU Oradea deschide turneul final al Cupei României

8
sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Între 10 și 13 februarie, la Sfântu Gheorghe, ”Sepsi Arena”, se va disputa turneul final, Final 8, al Cupei României. Pentru al doilea sezon consecutiv Galațiul va fi reprezentat printre cele mai bune echipe din România de cei de la Phoenix, echipa pregătită de Florin Nini fiind la a doua prezență consecutivă la turneul final. 
În primul tur, faza sferturilor de finală, Phoenix va avea un adversar dificil CSM CSU Oradea. Jocul cu orădenii se va disputa sâmbătă, 10 februarie, începând cu ora 17.15, meciul cu fosta campioană a României va fi chiar cel care va deschide turneul final. Pentru a juca la turneul final al Cupei Phoenix a trecut în dublă manșă de cei de la Dinamo București, cu două victorii, scor 80 – 47 la Galați, și 86 – 69 la București, +50 diferența de puncte la general. Sezonul trecut Phoenix s-a oprit în sferturi  la turneul final de la Sibiu, eliminată fiind de BC Mureș Târgu Mureș, după un meci pierdut la o diferență de zece puncte, scor 75 – 85, echipa din Târgu Mureș a reușit apoi calificarea în finală.   
Echipa din Oradea nu a jucat în primul tur la Cupei, gruparea bihoreană fiind calificată la turneul final din postură de echipă participantă în cupele europene. În acest sezon Phoenix și CSM CSU Oradea s-a întâlnit de două ori, iar cele două echipe și-au câștigat jocurile de pe teren propriu. Phoenix a învins, scor 89 – 86 la Galați, în timp ce la Oradea jocul a fost câștigat de gazde cu scorul 86 – 71.    

Jocul dintre Phoenix și CSM CSU Oradea va deschide turneul final al Cupei, iar meciul va fi transmis în direct de FRB TV, aici, canalul de youtube al Federației Române de Baschet. Dacă va trece de echipa din Oradea Phoenix va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Timba Timișoara și Steaua București. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal