Déjà vu. CSU Danubius a pierdut la ultima fază cu CSM Roman

22
Echipa de handbal feminin CSU Danubius a înregistrat a treia înfrângere consecutivă în anul 2018. La fel ca în precedentele două jocuri din acest an echipa gălățeană a cedat la un gol, scor 17 – 18, la pauză 9 – 10,  jocul de pe teren propriu cu CSM Roman, meciul fiind decis la ultima fază.
Dacă în urmă cu două etape gălățencele aveau egalul asigurat, dar au pierdut la ultima aruncare a jocului, la Brăila, în etapa a XVI-a, echipa gălățeană a ratat șansa meciului egal de aceeași manieră, la ultima aruncare a jocului. După sunetul sirenei, de la expirarea celor 60 de minute regulamentare, CSU a beneficiat de o aruncare de la șapte metri, la scorul 17 – 18. Responsabilitatea aruncării și-a asumat-o Daciana  Balaban (Curtean), dar portarul de la Roman, ucraineanca Viktoriia Tymoshenkova, a apărat. A fost a șasea aruncare de la șapte metri ratată de CSU, din cele opt de care a beneficiat pe parcursul jocului. Portarul echipei din Roman a fost cea mai bună jucătoare a meciului, ucraineanca s-a evidențiat și la fazele din acțiune, în ultimul minut de joc, la scorul 17 – 17, după ce Nicoleta Safta a egalat din 7 metru pentru CSU, echipa gălățeană a avut șansa să treacă în avantaj, dar portărița din Ucraina a parat aruncarea Dacianei Balaban.  
Cea mai bună marcatoare de la CSU a fost Ala Sheiko cu 5 goluri, din 11 aruncări. De remarcat, raportul minutelor de eliminare a fost favorabil gazdelor, 4 minute a jucat în inferioritate CSU, 10 minute au jucat cu o jucătoare în minus fetele de la Roman. 
În clasamentul la zi din LNHF CSU Danubius este pe locul 11 cu 12 puncte din 16 jocuri, și poate coborâ chiar pe locul 14, ultimul, dacă Rapid 12 puncte, CSM Slatina 11 puncte și U Cluj 11 puncte, vor câștiga jocurile din etapa a XVI-a. Pentru CSU Danubius urmează jocul de pe terenul celor de la Măgura Cisnădie, 24 februarie, urmând ca pe teren propriu să joace în jurul datei de 28 februarie, cu Rapid București, una dintre echipele cu care se luptă pentru evitarea retrogradării.

Înfrângerea cu echipa din Roman este a șasea consecutivă pentru CSU Danubius în Liga Florilor, ultima victorie pentru echipa gălățeană a fost în etapa X-a în jocul de pe teren propriu cu CSM Slatina.   

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal