Dunărea a cedat primul meci cu Progym și își reduce șansele de calificare în play-off

13
Hocheiștii de la Dunărea au ratat o șansă importantă de calificare în play-off-ul Campionatului Național de Seniori după înfrângerea, scor 2 – 5 (1 – 2, 0 – 0, 1  – 3), de pe teren propriu cu cei de la Progym Gheorgheni. 
În ciuda unui început bun de meci al gălățenilor Progym de deschis scorul în minutul trei al jocului. Gălățenii au căutat egalarea Chernenko și  Aleksiuk au irosit șanse importante de a marca, însă cei care au punctat pe tabelă au fost harghitenii cu patru minute înainte de prima pauză, în urma un ji contraatac. Ocaziile gălățene s-au concretizat în finalul primei treimi, cu patru secunde rămase de disputat Chernenko a perforat pentru prima oară poarta celor de la Progym, pasă Kumeliauskas și Țapu
Încheiată fără goluri partea secundă  fost spectaculoasă cu Dunărea în ofensivă. Gălățenii au atacat cu toate liniile, au ”desenat” frumos atacurile la poarta echipei din Gheorgheni, dar nu au reușit să străpungă defensiva harghiteană, nici în cele trei momente de superioritate numerică avute pe parcursul treimii. 
La cinci minute de la reluarea ultimei reprize cei de la Progym au trecut din nou în avantaj de două lungimi, scor 3 – 1, după un alt început bun al gălățenilor. Gălățenii au revenit pe tabelă în minutul șapte prin golul marcat de Mykola Kolyada, în urma unui contraatac, atacantul ucrainean a fost lansat pe contră de pasa lui Andriy Butochnov.  În ultima parte a jocului au intervenit eliminările în tabăra gălățeană, trei momente consecutive de om în minus, situație speculată de cei de la Progym care s-au desprins decisiv, scor 2 – 4, cu șapte minute înainte de final. La finalul jocului nervii au cedat pentru o parte dintre jucători, portarul Popa și fundașul Țapu, de la Dunărea, au primit pedepse de rea conduită în urma  unui conflict avut după sunetul sirenei care a marcat finalul jocului.  
Dunărea: Bogdan Alexandru Popa, Laszlo Arnold – portari; 
Ciprian Țapu, Valentin Aleksiuk – Hildebrand Szabolcs, Pal Zsombor – Orban Szilard, Elod Antal – fundași; 
Donatas Kumeliauskas, Sergy Chernenko, Szocs Szabolcs – Adrian Irimia, Anton Cristian Popa, Lorincz Levente – Andriy Butochnov, Anton Butochnov, Mykola Kolyada – atacanți; 
Ivan Zhelton, Dragoș Petrică – rezerve; Cristi Munteanu și Vitali Donika – antrenori. 
Dunărea și Progym se vor întâlni și duminică, 4 februarie, de la ora 18.30, de data aceasta jocul se va disputa la Gheorgheni. În clasamentul din Campionatul Național de Seniori Dunărea este pe locul patru cu 32 de puncte din 27 de jocuri. După acest weekend gălățenii pot coborî pe locul cinci, Steaua, locul 5, 27 de puncte, va juca cele două meciuri cu Sportul sâmbătă și duminică. În afara jocului de duminică de la Gheorgheni Dunărea mai are de jucat două meciuri, la Galați, 15 – 16 februarie, cu Corona Brașov, în timp ce Steaua, pe lângă două jocuri de șase puncte cu Sportul, mai are de jucat un meci cu Corona Brașov, joc programat în încheierea sezonului regulat, 19 februarie.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal