Petrișor Toniță: ”La Euro ne-a lipsit norocul”

23
foto: UEFA Futsal
sursa foto: UEFA.com
Ediția din weekend a emisiunii Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, l-a avut printre invitați pe Petrișor Toniță, portarul titular al echipei naționale de futsal la UEFA Euro Futsal 2018. Interviul acordat de portarul gălățean la Lider Sportiv, poate fi citit mai jos.   

Cum a fost pentru tine experiența de la Campionatul European de ?

A fost o experiență de nedescris, totul a fost la superlativ, de la organizare până la jocurile propriu zise. A fost o sală incredibilă, am avut și fanii noștri care ne-au susținut de-a lungul meciurilor. Per total, pentru mine a fost o experiență de neuitat cu care sper să mă întâlnesc în următorii ani.

Ce a însemnat pentru tine să fii portarul titular al echipei naționale ?

Foarte mult, am prins, să zic așa, o încredere în mine că pot face mai mult. Mai am multe de învățat după acest Campionat European. Nu voi lăsa lucrurile bune să iasă la suprafață, vreau să le îmbunătățesc pe celelalte. 
Ce crezi că a lipsit echipei României să depășească faza grupelor la Euro ? 

 

Sincer, din punctul meu de vedere, a lipsit norocul. Norocul a fost principalul factor. În meciul cu Portugalia, la scorul 2 – 1, am avut faze de gol, am avut două sau trei bare, nu știu exact câte. Cu Ucraina a lipsit clar și norocul. Nu vreau să dau vine pe arbitri, sau alți factori, în principal chiar nu am avut noroc.  

Cât de mult a contat acel gol primit de la Ucraina înainte de pauză ?

Am primit două goluri pe finalul ambelor reprize, goluri care ne-au scos din competiție. Nu știu, am avut ocazia la 1 – 0, bară Florin Matei, dacă intra se făcea 2 – 0, se putea face chiar 3 – 0, dar așa a fost să fie, nu vreau să dau vine pe alți factori, ăsta a fost norocul, așa a fost să fie.  

Ce ne poți spune de Ricardinho, autorul unui gol spectaculos în meciul cu România ?

Ricardinho, sincer, ce pot să zic eu despre Ricardinho. Totul este la superlativ, a câștigat cinci baloane de aur în futsal. Este un geniu al futsalului, poate face oricând o fază la care nu te aștepți. Poate să marcheze, să scoată om din joc, orice altceva dintr-o fază.    

Ce urmează pentru tine și pentru echipa națională ?


Din punctul meu de vedere, eu vreau să îmi fac treaba în continuare cât se poate de bine pentru echipa națională, dacă voi fi chemat bineînțeles. Să ne ajute Dumnezeu să mai aducem o calificare la mondiale sau europene, eu asta îmi doresc. 
Echipa națională de futsal a României a încheiat parcursul de la UEFA Euro Futsal 2018 în faza grupelor după două înfrângeri, scor 1 – 4, cu Portugalia și 2 – 3 cu Ucraina. În ambele jocuri titular în poarta României a fost Petrișor Toniță, jucător format la Galați la secția de futsal a Clubului Sportiv United Galați. Toniță este legitimat acum la Autobergamo Deva echipă cu care a câștigat titlul în România, după o finală cu United Galați.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal