Portughezul Vitor Hugo Costa este noul antrenor al United. ”Avem dorința să câștigăm campionatul”

47
Clubul Sportiv United Galați a prezentat astăzi noul antrenor principal al echipei de seniori, după plecarea lui Cosmin Gherman. Portughezul de 37 de ani Vitor Hugo Costa este tehnicianul cu care vicecampioana României va aborda jocurile din cea mai importantă parte a sezonului, play-off-ul. ”Am găsit poate cea mai bună soluție a momentului. Vitor Hugo Costa este a jucat în România până în anul 2012 la City us Târgu Mureș. A făcut școala de antrenori sub îndrumarea lui Sito Rivera”, a spus președintele Toader Ștefu despre numirea antrenorului portughez.

Fost campion al României cu City us Târgu Mureș, din postura de jucător, Vitor Hugo Costa, a mai antrenat în cariera lui Baku United, în Anglia, apoi în Emiratele Arabe Unite. ”Am început ca antrenor în Anglia, în anul 2012, a fost dorința mea să mă întorc în România. Aici m-am simțit bine și am trăit momente frumoase. Am avut
această șansă și am vorbit cu președintele și am acceptat această propunere. Avem
dorința să câștigăm campionatul. O să facem tot ce putem să ajungem
acolo sus. Pentru asta am venit”
, a spus portughezul la numirea s-a oficială ca tehnician al United Galați.

Președintele Toader Ștefu a vorbit și despre despărțirea de precedentul antrenor al echipei Cosmin Gherman: ”Am avut o colaborare de scurtă durată cu Cosmin Gherman, pe cale amiabila am închis colaborarea. Și
pe mine ma surprins plecarea lui, am vrut să prelungim. Am plecat la un drum, nu
putem schimba pe parcurs. Am preferat sa discutăm și pentru anul al doilea. A
avut o ofertă și n-a putut s-o refuze. Amiabil am încetat colaborarea. Îi mulțumesc pentru colaborare. E un antrenor bun”
United s-a calificat recent în turul trei al Cupei României, după victoria, scor 10 – 3, de pe terenul echipei de liga secundă Bukovina Vicov. În turul următor al Cupei României gălățenii vor juca cu Imperial Miercurea Ciuc. Harghitenii au câștigat, scor 5 – 0, jocul de pe terenul celor de la Dunărea Călărași. Primul meci cu Vitor Hugo Costa pe banca gălățenilor va fi luni, 26 februarie, la Călărași, cu Dunărea, în etapa a XV-a din Liga I.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal