Victorie de prestigiu pentru Phoenix, 93 – 85 cu Steaua, vicecampioana României

10
Echipa de Liga Națională de la CS Phoenix Galați a obținut un nou succes de prestigiu în ”liga uriașilor”. Băieții lui Florin Nini au învins, în fața unei ”Polivalente” umplută de fanii gălățeni, Steaua București, vicecampioana României, cu scorul 93 – 85 (22 – 25, 24 – 18, 20 – 20, 27 – 22).
Deși în clasament cele două echipe erau separate de cinci victorii, cinci puncte, pe parchet diferența dintre cele două echipe nu s-a văzut. Phoenix și Steaua s-a bătut de la egal la egal, pe parcursul jocului au fost 12 egalități și 15 schimbări la conducere. După primul sfert Phoenix avea deficit de o posesie, scor 22 – 25 pentru Steaua. Imediat după reluarea jocului, în al doilea parțial Phoenix a trecut la conducere, scor 36 – 33, după o triplă a lui Tony Gugino, prima pentru Phoenix din acest joc, reușita căpitanului fiind repetată de Cătălin Petrișor care a desprins Phoenix la +8, scor 41 – 33. Până la pauza mare s-a mai înregistrat un moment de egalitate, cu 1.13 înainte de plecarea la vestiare Steaua a egalat la 43, însă ultimul cuvânt al reprizei a fost al gălățenilor Kalve a ”închis” prima repriză cu un coș marcat cu trei secunde înainte de pauză. Steaua s-a apropiat de Phoenix în a treia secvență de joc, după 7.45 minute oaspeții au trecut din nou în avantaj, scor 60 – 59, însă imediat Cătălin Petrișor a repus avantajul în dreptul Phoenix pe tabelă cu o dublă, scor 61 – 60. În ultima parte a jocului Phoenix a intrat cu un avantaj de o posesie, scor 66  – 63. Oaspeții au egalat prima dată la 71, după care au trecut în avantaj, scor 71 – 73, când mai erau șase minute de jucat din meci, și 79 – 75, în minutul 35 al jocului. Jarvis Threatt și Tudor Sabău au egalat  la 79. Când mai erau puțin peste două minute de joc s-a înregistrat ultimul moment de egalitate din meci, Steaua a egalat la 80, și a trecut în avantaj, scor 81 – 80, după două libere transformate. Replica a venit de la căpitanul Tony Gugino cu o nouă ”triplă”, scor 83 – 80, dublat de două libere transformate de Ernests Kalve, moment al jocului ce a reprezentat desprinderea decisivă a gălățenilor. Până la finalul jocului Steaua a mai marcat de două ori, la scorul 85 – 83, avantajul de două puncte al gălățenilor fiind imediat dublat de Tudor Sabău cu o ”dublă”, scor 87 – 83, și la scorul 92 – 85, în ultimele 20 de secunde ale jocului când învingătoarea era decisă deja.    

Triple – double pentru Jarvis Threatt 


Cel mai bun marcator de la Phoenix a fost Phillip Miller cu 18 puncte, însă de remarcat este performanța lui Jarvis Threatt. Sportivul de 24 de ani a reușit un triple – double în premieră pentru Phoenix în acest sezon. În jocul cu vicecampioana Threatt a marcat 15 puncte, a reușit 12 recuperări și a oferit 11 pase decisive. Pentru Phoenix au mai punctat: Artino 16p, Gugino 16p, Kalve 10p, Sabău 6p, Petrișor 5p, Pavlovic 4p, Andrei 3p. Victoria cu Steaua este a opta pentru Phoenix, iar în clasament echipa gălățeană este pe locul opt cu 24 de puncte, 8 /8 victorii – înfrângeri.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal