VOLEI: Arcada – victorie de trei puncte pe terenul liderului

7

Echipa de volei masculin Arcada Galați a obținut o victorie importantă în lupta pentru titlul din Divizia A1. Gruparea gălățeană a câștigat toate cele trei puncte, scor 3 – 1, din jocul din etapa a XX-a, de pe terenul liderului campionatului Steaua București. 
Jocul din Capitală a fost început mai bine de Arcada, iar gălățenii și-au adjudecat primul set categoric, scor 25 – 14, (8 – 1, 16 – 5, 21  – 11). Steaua a replicat imediat și a câștigat al doilea parțial al jocului cu același scor 25 – 14 (8 – 4, 16 – 8, 21 – 12). Echipa gălățeană a preluat din nou conducerea după ce și-a adjudecat setul trei cu scorul 25 – 19 (8 – 5, 16 – 11, 21 – 17). După trei seturi dominate de una dintre cele două combatante setul patru a fost echilibrat, cu mai multe momente de egalitate și schimbări la conducere. Steaua a condus prima, scor 4 – 1, la primul timp tehnic de odihnă liderul avea avantaj de două puncte, scor 8 – 6, Arcada a egalat pentru prima oară la 10, iar apoi s-a instalat la conducere, scor 16 – 14, la cel de al doilea timp tehnic de odihnă. Steaua a revenit în finalul setului, a egalat la 19, după alte câteva momente de egalitate gazdele au avut o minge de 2 – 2, dar Arcada a anulat mingea de intrare în prelungiri, steliștii au greșit la serviciu. Steaua a greșit și la următorul punct al meicului, atac afară, Arcada a profitat, Gontariu a obținut un bloc – aut cu care a închis meciul. 
Pentru Arcada cel mai bun jucător a fost Marian Bala cu 17 puncte. Pentru Arcada au mai punctat: Spânu 13p, Cristudor 10p, Ferreira Rangel 6p, Miseikis 6p, Gontariu 5p. Au mai jucat: Despotovski și Feher – libero. Până la finalul sezonului regulat Arcada mai are de jucat două meciuri sâmbătă, 17 februarie, de la ora 18.00, gălățenii vor juca pe terenul
celor de la SCMU Craiova, urmând ca meciurile din faza I, Divizia A1, să
fie încheiate de Arcada cu un joc pe pe terenul celor de la CSU
Timișoara, luni, 19 februarie. Cu două etape înainte de finalul sezonului regulat Arcada este pe locul trei cu 46 de puncte din 20 de jocuri, șapte puncte mai puțin decât liderul Steaua.   
De remarcat, pentru Steaua este prima înfrângere după o serie de 17 victorii consecutive, ultima înfrângere a grupării bucureștene, înaintea celei de azi, data din 13 octombrie, etapa a doua a campionatului.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal