VOLEI: Trei puncte cu emoții pentru Arcada

26
Echipa de volei masculin Arcada Galați a avut emoții în a-și adjudeca toate cele trei puncte din jocul de pe teren propriu cu Unirea Dej. Arcada a câștigat jocul cu cei de la Dej cu scorul 3 – 1, după ce a salvat două mingi de 0 – 2

Dejenii au intrat mai bine în meci și și-au adjudecat primul set al jocului cu socrul 25 – 21, după un parțial în care Unirea s-a aflat la conducere în cea mai mare parte din set. După 8 – 6 la primul timp tehnic de odihnă, clujenii mai aveau un punct avantaj la cea de a doua întrerupere tehnică a jocului, scor 15 – 16. Arcada a avut o ușoară revenire, scor 20 – 21, dar oaspeții s-au impus în final cu scorul 25 – 21. Soarta celor trei puncte s-a decis în setul secund câștigat de Arcada cu scorul 27 – 25. După un ser echilibrat, în care cele două echipe au alternat la conducere, 8 – 6 Arcada la primul timp tehnic, 16 – 12 Unirea Dej la al doilea timp intermediar. Momentul psihologic al setului, și al jocului, s-a consemnat în finalul parțialului secund. Conduși cu 1 – 0 la seturi, în pericol de a pierde unul din cele trei puncte puse în joc, gălățenii au salvat două mingi de 0 – 2. Unirea Dej a condus cu 24 – 22, Arcada a egalat la 24, cu Gontariu principalul tunar, Marian Bala a servit un as și Arcada a avut minge de set. Punctul de set al gălățenilor a fost anulat în prima fază de oaspeți, care au egalat la 25, dar Spânu a trecut din nou în avantaj Arcada, scor 26 – 25, și un atac afară al echipei din Dej au întors soarta setului și a celor trei puncte. La scorul 1 – 1 au urmat două seturi în care Arcada a defilat câștigate de gălățeni cu 25 – 15 și 25 – 12.  
Arcada: Nikola Kovacevic, Filip Despotovski, Marian Bala, Ferreira Rangel, Adrian Gontariu, Andrei Spânu, Neven Majstorovic – libero. Au mai jucat: Șerban Pașcan și Liviu Cristudor. Rezerve: Alexandru Zahar, Alex Lefterache, Luka Slujagic, Dmytro Filipov, Adrian Feher. Antrenori: Nicu Harabagiu și Marian Apăostu. 
În clasamentul Diviziei A1 Arcada este pe locul trei cu 43 de puncte, la 10 puncte în spatele liderului Steaua București. Sezonul regulat din Divizia A va fi încheiat de Arcada în această săptămână cu două jocuri în deplasare. Prima dată, miercuri, 14 februarie, Arcada va juca pe terenul liderului, Steaua București, urmând ca faza I a campionatului să fie încheiată de gălățeni cu un joc  pe terenul celor de la SCM U Craiova.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal