BASCHET: De senzație, Phoenix a învins la Timișoara!

17
Victorie de senzație pentru băieții lui Florin Nini. În etapa a 20-a din LNBM Phoenix a făcut o nouă victimă în rândul granzilor din ”liga uriașilor”, de data asta în deplasare. Phoenix a jucat luni seara pe terenul celor de la SCM Timișoara, echipa de pe locul trei în clasamentul la zi din LNBM, și s-a impus cu scorul 79 – 73, după un meci cu mai multe momente de echilibru și schimbări al conducere. 
Phoenix a început bine meciul și a intrat în avantaj, scor 20 – 23, după un prim sfert echilibrat în care cele două echipe au alternat la conducere. În al doilea parțial, încheiat cu scorul 21 – 19 pentru gazde, gălățenii s-au aflat la conducere în marea majoritate a timpului, cu o singură excepție 4.02 înainte de pauza mare când cele două echipe se aflau la egalitate, scor 35 – 35. Scorul după prima jumătate a meciului a fost 41 – 42, gazdele au mai recuperat din diferență cu un coș marcat ”de afară” cu 47 secunde înainte de pauza mare. 
Sfertul trei le-a aparținut gazdelor care s-au impus cu scorul 19 – 15 în parțial, iar înaintea sfertului decisiv gazdele aveau avantaj de o posesie, scor 60 – 57. Imediat după reluarea jocului, în sfertul patru, încheiat cu victoria gălățenilor, scor 22 – 13, Phoenix a egalat la 60, după un coș de trei puncte marcat de Miller,  Jarvis Threatt a transformat două libere, iar Pavlovic a reușit un coș cu care Phoenix a revenit în avantaj, scor 64 – 60. Gazdele au ripostat și s-au apropiat la o posesie, scor 62 – 64, însă imediat Dragoș Andrei a marcat de trei puncte, Jarvis Treat a reușit un coș din interior,iar Miller cu cinci puncte consecutive a închis parțialul 10- 0 al gălățenilor cu care s-au desprins decisiv pe tabelă, scor 74 – 62 cu 4.16 înainte de final. Replica gazdelor a venit cu un parțial 6 – 0, cu care s-a apropiat la 6 puncte, dar Jarvis Threatt a refăcut avantajul cu două libere. 
Phillip Miller a fost cel mai bun marcator al jocului cu 21 de puncte marcate, iar Jarvis Threatt a încheiat meciul în ”double – double” cu 17 puncte și 10 pase decisive. Pentru Phoenix au mai marcat: Artimo 14p, Gugino 8, Pavlovic și Sabău câte 6p, Andrei 5, Măciucă 2. 
Victoria de la Timișoara este a zecea în actuala ediție a LNBM pentru Phoenix, iar în clasament gălățenii sunt pe locul șapte cu 30 de puncte, 10/10. Pentru Phoenix urmează jocul de pe teren neutru, Arena de Baschet din București, cu campionii de la U BT Cluj – Napoca. Meciul se va disputa la București, sâmbătă, 17 martie, de la ora 17.00, pentru că Sala Sporturilor Dunărea va fi ocupată în weekend cu un concert și un concurs de dans sportiv!    








FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal