BASCHET: În exil, Phoenix a fost aproape să învingă campioana

9

Echipa gălățeană a avut +23, dar a pierdut în ultima secundă cu campionii 

Exilați în Arena de Baschet din Capitală, baschetbaliștii de la Phoenix
au ratat de puțin o nouă victorie de prestigiu în LNBM. Gălățenii au
pierdut cu scorul 73 – 76, jocul cu campioana U BT Cluj – Napoca, campionii și-au asigurat victoria cu o aruncare de trei puncte, marcată pe sirenă, în ultima secundă a jocului. 

Primul sfert al jocului s-a încheiat cu scorul 19 – 19, după un parțial echilibrat în care Phoenix a condus prima.  În debutul sfertului doi, încheiat cu scorul 30 – 11, pentru Phoenix, campionii au trecut la conducere, dar Phoenix a replicat imediat și a egalat la 23. Imediat gălățenii au replcat cu un parțial 19- 1, cu care s-au instalat la conducere 42 – 24, iar la pauza mare Phoenix avea avantaj de 19 puncte, scor 49 – 30.

Prima parte din sfertul trei, încheiat 14 – 19 pentru echipa din Cluj, a fost dominată de gălățeni care au atins apogeul cu patru minute înainte de ultimul sfert când aveau avantaj de 23 de puncte (+23), scor 58 – 35. Clujul a revenit în finalul parțialului și a redus diferența la 14 puncte, scor 63 – 49. Sfertul decisiv a fost adjudecat de echipa campioană cu scorul 27 – 10. Clujul s-a apropiat la șase puncte, când mai erau de jucat patru minute, iar cu două minute înainte de final s-au apropiat la un singur punct. Marko Pavlovic a marcat, din două libere, și a trecut Phoenix în avantaj de o posesie, scor 70 – 67, echipa din Cluj a beneficiat de patru aruncări libere consecutive, a transformat trei, și a egalat la 70, când mai erau 50 de secunde din joc. Până la finalul jocului Phoenix a mai marcat patru puncte, prin liberele transformate de Jarvis Threatt, ultima cu opt secunde înainte de final pentru scor 73 – 73, în schimb clujenii au avut ultima aruncare a jocului, în ultima secundă, pe sirenă, și au marcat din afara semicercului stabilind scorul final 73 – 76. 

Jarvis Threatt cu 18 puncte li 6 pase decisive, a fost cel mai bun marcator al echipei gălățene. Phillip Miller, cu 16 puncte, a fost al doilea marcator al echipei, ceilalți jucători care au punctat contra campionilor au fost: Tony Gugino 12p, Marko Pavlovic 12p, Will Artino 10p, Sead Hadzifezofic 3p și Mihai Măciucă 2p.

Cu o etapă înainte de finalul fazei I, sezonul regulat, Phoenix este pe locul 7 în LNBM cu 10/11, două jocuri în plus față de echipa de pe locul opt SCMU Craiova 9/10. De altfel, locul șapte la finalul sezonului regulat va fi tranșat de cele două echipe sâmbătă, 24 martie, la Galați, în ultimul meci din sezonul regulat.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal