BASCHET: Înfrângere categorică pentru Phoenix în ”finala” pentru locul 7 în faza I LNBM

20
Sezonul regulat din Liga Națională a fost încheiat de Phoenix cu o înfrângere. Echipa gălățeană a încheiat prima parte din LNBM pe teren propriu cu un meci contra celor de la SCM Craiova, joc ce era considerat finala pentru pentru stabilirea locului șapte la finalul fazei I LNBM. ”Finala” a fost pierdută categoric de Phoenix, scor 82 – 102
Phoenix a început mai greu jocul și a cedat primul sfert cu scorul 15 – 21, Phoenix a marcat prima dată după trei minute de joc la scorul  0 – 8. Gălățenii au dat semne de revenire în sfertul doi, câștigat de echipa din Craiova cu scorul 29 – 27. Dragoș Andrei, cu o aruncare reușită de afară, a redus diferența la un singur punct, scor 20 – 21,  iar Cătălin Petrișor cu același procedeu a menținut Phoenix în joc, scor 23 – 24. Imediat Artino a avut șansa unui ”three point play”, însă libera a fost ratată, pe recuperare Hadzifezovic a marcat și Phoenix a trecut în avantaj, pentru prima oară în acest joc, scor 27 – 26. Până la pauza mare oaspeții au refăcut avantajul, iar după primele două sferturi aveau avantaj de opt puncte, scor 42 – 50. Prima parte din sfertul trei a fost decisivă. Oaspeții au început parțialul cu un parțial 9 – 0, iar până la finalul sfertului și-au mărit avantajul la 20 de puncte, scor 58 – 78. Ultima parte a jocului s-a încheiat la egalitate, scor 24 – 24. Cel mai bun marcator de la Phoenix a fost Jarvis Threatt cu 24 de puncte.    
Faza I din LNBM a fost încheiată de echipa pregătită de Florin Nini pe locul opt cu linia statistică 10/12. Pentru Phoenix urmează meciurile din grupa 7 – 12, primul meci este programat miercuri, 28 martie, la Iași, cu Politehnica.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal