BASCHET: Phoenix a depășit suta în victoria cu Poli Iași

3
Echipa masculină de baschet Phoenix Galați a debutat miercuri în faza a II-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Gălățenii evoluează în partea secundă a campionatului în grupa 7 – 12, grupă de recalificare în paly-off-ul LNBM. În primul meci al fazei secunde echipa pregătită de Florin Nini a jucat pe teren propriu cu cei de la Poli Iași, echipă nou promovată în Liga Națională, joc câștigat de gălățeni cu scorul 109 – 72.  Ieșenii au evoluat cu jumătate de echipă, din cauza problemelor financiare, rotația lor a fost de doar 7 jucători

 Echipa lui Florin Nini s-a încălzit mai greu și a cedat primul sfert al jocului, după primele zece minute de joc oaspeții aveau avantaj, scor 21 – 24. Imediat după reluarea jocului în sfertul secund Phoenix, prin Gugino și Artino,  a reușit un parțial 6 – 0 cu care s-a instalat la conducere, scor 27 – 24. Iașiul a revenit și s-a apropiat la un punct, scor 27 – 26, însă Phoenix a replicat cu un 12 – 0, parțial cu care s-a instalat la conducere 39 – 26. La pauza mare avantajul Phoenix era de 14 puncte, scor 56 – 42, după victoria gălățeană cu scorul 35 – 18. Partea secundă s-a desfășurat după aceleași coordonate, Phoenix avea avantaj de 27 de puncte, scor 86 – 59 după primele trei sferturi ale jocului, iar ultimul parțial a fost câștigat de gălățeni cu scorul 23 – 13 (+39 Phoenix).
Tony Gugino a încheiat jocul în double – double după cele 15 puncte marcate și 11 recuperări, iar cel mai bun marcator al jocului a fost Artino cu 31 de puncte. David Stan s-a remarcat cu cele 13 puncte marcate în 14.09 minute jucate, Jarvis Threatt a marcat 10 puncte, Mihai Măciucă  a reușit 9 puncte, Miiler și Hadzifezovic au marcat câte opt puncte, Kalve a marcat 7 puncte, Petrișor 5, iar Dragoș Andrei 3.  
În clasament, după victoria cu Poli Iași, Phoenix este pe locul doi în grupa 7 – 12 cu linia statistică 11/12. Pentru gruparea gălățeană urmează un nou joc pe teren propriu sâmbătă, 31 martie, de la ora 19.00, cu Timba Timișoara.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal