BASCHET: Phoenix a trecut de Timba și și-a securizat locul de play – off

13
Victoria de care avea nevoie pentru a obține calificarea în play-off a fost obținută de Phoenix din chiar prima încercare. În etapa a II-a din grupa 7 – 12 LNBM echipa pregătită de Florin Nini a învins, scor 80 – 70, Timba Timișoara. La fel ca în precedentul joc din grupa de recalificare în play-off Phoenix a început meciul mai greu, Timba a condus în mare parte din primul sfert, gălățeni au egalat cu un minut înainte de prima pauză, scorul primului parțial, 21 – 18, a fost stabilit după o aruncare marcată de afară de Mihai Grecu pe sirenă.

Sfertul secund a fost început de Phoenix cu un alt coș marcat de afară, Dragoș Andrei a marcat de trei puncte și a desprins echipa gălățeană la două posesii, scor 24 – 18. Imediat gălățenii au reușit un parțial 6 – 0 cu care s-au desprins la +10. La pauza mare Phoenix a intrat în avantaj de 11 puncte, scor 49 – 38. În sfertul trei s-a înregistrat scorul maxim, 58 – 43, +18 Phoenix, în timp ce ultimul parțial a fost cedat de gălățeni cu scorul 13 – 14.

Cel mai bun marcator de la Phoenix a fost Phillip Miller cu 17 puncte, urmat de Artino 16 puncte și Gugino 12 puncte. Căpitanul a încheiat meciul în ”double – double” pe lângă cele 12 puncte Gugino a reușit și 10 recuperări. Pentru Phoenix au mai marcat: Dragoș Andrei 9 puncte, Kalve și Pavlovic câte 8, Hadzifezovic 4, Grecu și Petrișor câte 3.

În clasamentul grupei 7 – 12 LNBM Phoenix este pe locul doi cu 12/12. Gălățenii și-au asigurat prezența în faza următoare a Ligii Naționale play – off. Următorul joc al echipei lui Florin Nini este programat pentru marți, 3 aprilie, de la ora 17.00, pe terenul celor de la Dinamo București, ultima clasată din grupă. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal