Egală 120 de minute cu gruparea de prima ligă Fair Play București, FC Universitatea a pierdut la penalty-uri calificarea în sferturile Cupei

30

Gruparea gălățeană de fotbal feminin FC Universitatea  a părăsit Cupa României. ”Panterele negre” au jucat sâmbătă, pe teren propriu, în faza optimilor de finală cu gruparea de prima ligă Fair Play București, echipă clasată pe locul șase în Liga I. Jocul a fost un bun prilej pentru gălățence să-și testeze forțele cu o echipă din prima ligă. Universitarele s-au ridicat la nivelul echipei de prima ligă și s-au declarat învinse după executarea loviturilor de departajare. La pauză și la finalul scorul era egal 1 – 1, pentru ”pantere”  a marcat Monica Bențoiou, astfel că s-a trecut la reprizele suplimentare de prelungiri unde nici una dintre echipe nu a marcat. La loviturile de departajare s-au impus bucureștencele cu scorul 4 – 1.  

Președintele, și unul dintre antrenorii echipei, Gabriel Călinescu, ne-a spus că jocul cu gruparea bucureșteană a fost special: ”Din mai multe puncte de vedere:
În primul rând, e primul meci oficial cu un adversar din prima ligă și în al doilea rând, au debutat la echipă cele patru transferuri.
Ca și parte negativă e în dezavantajul nostru că în perioada de pregătire nu am avut posibilitatea, din punct de vedere financiar, să organizăm câteva meciuri amicale.
Timp de 120 de minute am jucat de la egal la egal cu o echipă din prima liga (locul șase la egalitate de puncte cu locul patru). Am schimbat sistemul de joc și în mare parte jocul a fost așa cum ne-am dorit. Au fost momente în joc când am fost peste adversar, consider că am fost surpriza plăcută din Cupa României. Nu ne-am aparat timp de 120 de minute mereu, ne-am gândit și la partea ofensivă și puteam să mai marcam. Suntem mulțumiți de jocul ”panterelor” și de acum înainte toată concentrarea va fi pe campionat, unde avem de disputat 7 finale”.
Echipa de start ”panterelor” la primul joc din 2018: Roxana Pazargic – Alexandra Ivan, Dumitrița Prisacari, Olga Cușinova (debut), Elena Ivan -Mădălina Sfinteș -Anastasia Sivolobova (debut), Elena Răduc (debut),Monica Bențoiu -Loredana Nica și Carmen Marcu.  Au mai intrat în repriza a doua: Andreea Plic, Valentina Ivan și Iriska (Irina) Topal (debut).
Rezerve neutilizate: Andreea Surcică, Roxana Ioan, Irina Ivan și Diana Năcuță. Antrenori: Gabriel Călinescu și Alexandru Carcaș.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal