FOTBAL: FC Universitatea a câștigat prima din cele șapte finale rămase până la Liga I

75
Prima echipă de la FC Universitatea Galați a debutat duminică în returul ligii secunde feminine. Echipa gălățeană a jucat în cuplaj cu fetele de la satelit la Craiova, Centrul Turistic pentru Agrement și Sport Dolj, cu Real 2 Craiova, una dintre cele două echipe satelit a clubului de prima ligă Real Craiova, club de tradiție
în fotbalul feminin din România cu echipe înscrise în toate cele trei ligi feminine din România. Meciul de la Craiova s-a jucat în cadrul etapei a 11-a din Liga a II-a, seria I, în devans față de programarea inițială, etapa a 11-a fiind programată să se dispute la data de 29 aprilie. 
”Panterele” au câștigat prima din cele șapte finale rămase până la finalul sezonului cu scorul 2 – 1, după ce la pauză cele două echipe se aflau la
egalitate, scor 1 – 1. Monica Bențoiu a deschis scorul pentru ”pantere” în minutul 23, gazdele au egalat înainte de pauză, iar căpitanul  Elena Răduc, jucătoare sosită în pauza de iarnă, a adus victoria echipei gălățene cu zece minute înainte de final.  
Meciul de la Craiova a fost început de FC Universitatea cu echipa: Roxana Pazargic – Alexandra Ivan, Dumitrița Prisăcari, Olga Cușinova, Elena Ivan, Elena Răduc, Mădălina Sfinteș, Monica Bențoiu, Valentina Ivan, Loredana Nica, Anastasia Sivolobova. Rezerve: Irina Topal, Carmen Marcu, Andreea Plic, Nicoleta Bucur, Iulia Mihalea, Iuliana Ursu. Antrenori: Gabriel Călinescu și Alexandru Caracaș.
În clasament FC Universitatea este prima cu 22 de puncte din opt
jocuri, golaveraj 33 – 5, trei puncte, și un joc în plus, față de echipa
de pe locul doi Selena Constanța. Până la finalul sezonului universitarele mai au de jucat șase ”finale”, următoarea este programată sâmbătă, 31 martie, de la ora 10.15, pe stadionul Siderurgistul, cu echipa de pe locul trei, Onix Râmnicu Sărat, meci din etapa a opta.  Până la ”finala” cu echipa din Râmnicu Sărat principalul obiectiv al clubului gălățean, conform președintelui Gabriel Călinescu, este recuperarea jucătoarelor accidentate.
 
Celelalte finale vor fi jucate de universitare după programul: etapa a IX-a, 15 aprilie, Armonia Dolhești – Universitatea, etapa a X-a, 22 aprilie, FC Universitatea – Măgura Bacău, etapa a XII-a, 6 mai, FC Universitatea – Navobi Iași, etapa a XIII-a, 20 mai, Selena Constanța –  FC Universitatea, etapa a XIV-a, 27 mai, FC Universitatea – Viitorul Reghin.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal