FUTSAL: United are doi jucători convocați la echipa națională sub 18 ani. ”Suntem singura echipa din țară cu doi juniori la lotul național”

8
foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
După participarea lui Octavian Cireș și Petrișor Toniță la UEFA Futsal Euro 2018 secția de futsal de la CS United Galați pregătește alte talente pentru reprezentativele României. În acest sens, doi dintre componenții echipei sub 19 ani, Matei Boșenagă și Robert Crișan, vor participa la un stagiu de pregătire, între 12 și 19 martie, împreună cu echipa națională sub 18 ani. În cadrul stagiului de pregătire este programată și participarea la un turneu amical în Cehia.   

”Va fi un turneu greu în Cehia, sper să facem o figură frumoasă. La
echipa de club am creat un grup omogen, ne-am mișcat bine și în
campionat și în Cupă”
, a spus Robert Crișan, golgheterul echipei de juniori United, în timp ce Matei Boșneagă, celălalt selecționat al clubului gălățean, a spus: ”Am muncit enorm, antrenamente zi de zi, dorința a fost mare, nu am fi reușit fără interesul antrenorilor”. Antrenorul celor doi de la echipa sub 19 ani a clubului United, Cristi Ștefu a declarat că selecționarea celor doi la echipa națională este ca o consecință a rezultatelor bune din acest sezon a echipei U 19.  ”În acest sezon avem rezultate notabile la Campionatul sub 19 ani, ne-am calificat la turneul final, Final 6, al Cupei României, suntem pe primul loc în grupa de calificare din campionat.
Am dat mereu încredere jucătorilor gălățeni și la echipa mare. Aria de selecție este mică, dar potențialul este enorm. Am putea să creștem nivelul și să facem o piramida solida”

Cristi Ștefu, antrenorul echipei sub 19 ani a remarcat că în ciuda condițiilor improprii de pregătire pe timp de iarnă, clubul gălățean are doi jucători convocați la echipa națională sub 19 ani, de altfel, United este singurul club din țară cu doi reprezentanți la selecționata de juniori. ”Nu avem condiții propice pe timp de iarna de pregătire, dar faptul că s-au dăruit s-a văzut și fac eforturi enorme și ei. Nu putem nici să le cerem mai multe pentru că oricum s-au autodepășit. E sport de echipă și trebuie să ne susținem unul pe altul. Suntem singura echipa din țară cu doi juniori la lotul național”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal