FUTSAL: United joacă derby-ul sferturilor din Cupă, sâmbătă, la Miercurea Ciuc

13
sursa foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Echipele angrenate în cele două ligi de futsal alternează jocurile din campionat cu cele din Cupa României. După etapa de Cupă care a deschis anul competițional și o etapă de campionat, grupările din futsal revine la jocurile din competiția KO. Vicecampionii de la United vor avea o  misiune dificlă în faza sferturilor de finală a Cupei. Gălățenii vor juca sâmbătă, 3 martie, de la ora 17.00, la Miercurea Ciuc, cu cei de la Imperial Wet pentru accederea în ”careul de ași” al Cupei României. 
Chiar dacă este nou promovată în Liga I gruparea din Miercurea Ciuc este una dintre echipele redutabile din Liga I, iar unul dintre obiectivele harghitenilor în acest sezon este accederea între primele patru echipe din Cupă, final – four. În clasamentul din Liga I ciucanii sunt pe locul șase, după meciurile din prima parte a campionatului. În pauza de iarnă echipa din Miercurea Ciuc și-a îmbunătățit lotul cu patru jucători portughezi, o linie, sportivi care în urmă cu două sezoane au câștigat titlul în Liga I cu City us Târgu Mureș. Pentru Imperial Wet Miercurea Ciuc meciul cu United este al doilea din actuala ediție a Cupei României, în precedentul tur harghitenii au eliminat Dunărea Călărași, după victoria categorică, scor 5 – 0, de la Călărași. 
Pentru United Cupa României este calea cea mi scurtă către un trofeu. În precedentul tur al Cupei României United a eliminat gruparea de liga secundă Bukovina Vicov după victoria, scor 10 – 3, din județul Suceava. Gălățenii sunt la a zecea participare în Cupa României, în trei dintre cele zece ediții, ale Cupei gruparea gălățeană a jucat în finala competiției. În sezoanele 2010 – 2011 și 2011 – 2012 United a pierdut finala în fața celor de la City us Târgu Mureș, iar ultima participare în finala competiției KO a fost în ediția 2015 – 2016, finală pierdută cu cei de la Autobergamo Deva. 
De altfel, dintre echipele implicate în lupta la titlu în Liga I United are parte de cel mai greu adversar. Deținătoarea trofeului, Informatica Timișoara, va juca pe terenul divizionarei secunde Fortius Buzău, iar campioana Autobergamo Deva va juca pe terenul liderului din Liga a II-a CFF Clujana Cluj – Napoca. În celălalt duel din sferturi Poli Iași va juca pe terenul echipei de pe locul nouă din Liga a II-a, Inter Gheorgheni.

Echipa U 19 și-a aflat adversarele de la turneul final, Final 6, al Cupei 

În actualul sezon competițional CS United este implicat în fazele superioare din Cupă și cu echipa de juniori. Echipa U 19 este calificată la turneul final, Final 6, al Cupei României juniori sub 19 ani. Alături de United la turneul final, Final 6, au mai obținut calificarea: Autobergamo Deva, Șoimii Șimand, Arad, Pro Tineret Sighișoara, Imperial Wet Miercurea Ciuc și Dunărea Călărași. La turneul final cele șase echipe vor fi împărțite în două grupe de trei echipei, câștigătoarele celor două grupe vor juca finala Cupei României U 19. Gazda turneului final urmează să fie stabilită.    

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal