HANDBAL: CSU Danubius a chiniut viceliderul din LNHF, dar a încheiat jocul fără puncte

23

Handbalistele de la CSU Danubius au fost aproape să producă surpriza în restanța cu SCM Craiova, echipa de pe locul doi, semifinalista actualei ediții a Cupei EHF. Gălățence au pierdut la limită, scor 20 – 21, un joc echilibrat în care nu s-a văzut diferența de zece locuri, câte le despart pe cele două echipe. 
Prima parte s-a încheiat la egalitate scor 11 – 11. În primul sfert de oră cele două echipe au mers cap la cap, abia în minutul 20 una dintre echipe, Craiova, s-a desprins la mai mult de un  gol, scor 7 – 5, oltencele au profitat de momentul de superioritate avut după eliminarea Nicoletei Safta. Gălățencele au egalat, la 9, prin Nicoleta Safta, în finalul reprizei Craiova a marcat pentru 11 – 10, în minutul 29, moment al jocului în care CSU evolua în inferioritate numerică. Pentru ultimul atac al reprizei Vali Costea a scos portarul, Iulia Artean a intrat în teren în locul Elenei Șerban, iar Artean a marcat, în ultima secundă, golul de 11 – 11.
Danubius a început mai bine partea secundă, a reușit un parțial 3 – 0, cu care s-a desprins la 14 – 11. Imediat banca oaspetelor a solicitat time- out, au apărut eliminările în tabăra gălățeană, iar Craiova a egalat la 14, după care s-a instalat la conducere, scor 15 – 14. După o perioadă de aproape 10 minute fără gol marcat Ala Sheiko a reușit egalarea la 15. Chiar dacă au avut șase minute de superioritate numerică gălățencele nu au reușit să marcheze pe atac pozițional, fetele lui Vali Costea au rămas în meci doar prin aruncările de la șapte metri transformate de Dajana Jovanoska, ultima reușită pentru 18 – 20. Internaționala Cristina Zamfir a marcat pentru 18 – 21, CSU a replicat cu două goluri consecutive, marcate de Taivan și Sheiko, ultima reușită în ultimele secunde ale partidei. 
După înfrângerea cu gruparea din Craiova CSU Danubius se menține pe locul 13, penultimul (poziție care duce direct în Divizia A) în LNHF, cu 15 puncte din 20 de jocuri. Pentru CSU Danubius urmează meciul de pe terenul celor de la CSM Bistrița, (locul 5), miercuri, 4 aprilie.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal