Mihai Brandabur: ”Probabil CSM Dunărea va rămâne fără echipa de hochei”

87

În ședința de ieri Consiliul Local Galați a aprobat pentru CSM Dunărea Galați suma de 400.000 de lei, sumă ce urmează să fie repartizată către întreg clubul gălățean. Directorul Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați, Mihai Brandabur, ne-a declarat că suma repartizată este extrem de mică, probabil din sezonul viitor clubul gălățean nu va înscrie echipa în Campionatul Național de Seniori. ”Mai este ceva de spus, dacă la o echipă de hochei se aprobă jumătate decât celorlalte echipe (în ședința de ieri Consiliul Local a aprobat câte 700.000 de lei către CS Arcada Galați, CS Phoenix Galași, CSU Danubius Galați și 600.000 de lei către CS United Galați – celelalte echipe de prima ligă din Galați). Nu putem vorbi de sezonul viitor, nu putem aștepta până la rectificarea bugetară, la noi în luna septembrie începe campionatul. Nu semnează nimeni contracte. Cu banii alocați de Consiliul Local Galați abia dacă putem să achităm datoriile”
Salvarea hocheiului gălățean ar putea veni tot de la municipalitate, aleșii locali intenționează să înființeze propriul club sportiv, iar echipa de hochei au urma să treacă la clubul nou înființat. ”Din ce am înțeles Primăria Municipiului Galați vrea să înființeze Clubul Sportiv Municipal Galați, iar echipa de hochei să fie preluată de noul club creat, dar deocamdată nu este nimic stabilit”, ne-a spus Mihai Brandabur.

Directorul Mihai Brandabur ne-a mai declarat că în actualele condiții financiare clubul pe care îl conduce nu are resursele necesare pentru a participa cu echipa de seniori în viitoarea ediție a Campionatului Național de Seniori. ”Clubul Dunărea, din punctul meu de vedere, nu poate face echipă pentru sezonul viitor în situația asta. Activitatea Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați va continua cu celelalte secții, clubul are zece secții, dar, probabil, va rămâne fără echipa fanion, cea de hochei”.

Reamintim că Clubul Sportiv Municipal Dunărea Galați a primit 70% din bugetul de anul trecut de la Ministerul Tineretului și Sportului, detalii aici.  

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal