Performanță cu bani de acasă. Gabi Călinescu: ”Din decembrie până în prezent, eu și colegul meu, am investit la echipă 30.000 de lei”

27
sursa foto:  AFC Universitatea Galați

La fel ca celelalte cluburi sportive din Galați și cei de la FC Universitatea așteaptă repartizarea bugetului de la Consiliul Local Galați. Președintele singurului club de fotbal feminin din regiune, Gabriel Călinescu, speră să primească de la autoritățile locale o sumă care să permită echipei gălățene promovarea în Liga I. ”Am depus dosarul de finanțare la Primăria Galați și sperăm să primim o sumă care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul.
Considerăm că în perioada aceasta ne aflăm în cel mai bun moment din punct de vedere sportiv.
Având în vedere că am terminat turul în Liga 2 pe locul 1, am debutat cu echipa satelit, urmează să debutăm și cu junioarele, și nu în ultimul rând oferim jucătoare la naționala de fotbal feminin. Asta înseamnă că ne-am dezvoltat treptat și merităm din ce în ce mai mult credit, așa cum, de altfel, primesc și alte echipe din Galați.
Alături de CSU  Galați, echipa de volei feminin, putem mări numărul de echipe care reprezinta orașul Galați în prima ligă”
, ne-a spus Gabriel Călinescu, președintele FC Universitatea Galați.  
Pentru a menține echipa în formula actuală, cu jucătoare convocate la echipele naționale ale României și Republicii Moldova, sau jucătoare care bat la porțile echipelor naționale ale României, cei doi oameni din conducerea clubului, Gabriel Călinescu și Alexandru Cracaș, au venit cu bani de acasă pentru a putea continua activitatea clubului la nivel optim. ”Din decembrie până în prezent, eu și colegul meu, am investit la echipa în jur de 30.000 de lei, am realizat diverse împrumuturi pentru a ține echipa în formula asta.
Anul trecut am primit finanțare 150.000 de lei și am oferit tot ce a depins de noi, considerăm că am administrat bugetul foarte bine, motiv pentru care am ajuns în situația asta.
Jucătoarele noastre merită mai mult de atât, des sunt întrebat de ele care e diferența dintre o sportiva care face performanță la fotbal feminin și alta la baschet, volei sau handbal. Uneori ocolesc răspunsul și le spun că șansa noastră e să oferim din ce în ce mai mult ca să ajungem unde ne-am propus.
Majoritatea fetelor sunt din Galați, sau din județul nostru, motiv pentru care trebuiesc apreciate și recompensate pe măsura rezultatelor.
Am înființat acest club alături de colegul meu din pasiune, din dorința de a face performanță și de a încuraja orice tânăr să creadă în visul pe care îl are, să lupte pentru ceea ce își dorește și rezultatele vor apărea.
Nu punem presiune pe nimeni, dar sper să primim bugetul cerut și la final să ne bucurăm împreună. Am depus proiectul de finanțare în care tot ce am solicitat e mai mult decât decent și, în același timp consider că fotbalistele noastre merită sa aibă stabilitate financiară.
Suntem încrezători, deoarece știm că în orice activitate după efortul depus apare și răsplata pe măsură”
, a încheiat Gabriel Călinescu. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal