Phoenix a revenit în fața propriilor suporteri cu o victorie la peste 100 de puncte marcate

10
Revenirea la jocurile din Polivalentă a fost echivalentă cu o victorie la sor pentru echipa masculină de baschet Phoenix Galați. Echipa pregătită de Florin Nini a jucat miercuri, în etapa a 19-a din LNBM, pe parchetul din Polivalentă cu cei de la Dinamo București – echipa de pe ultimul loc din ”liga uriașilor” și s-a impus cu scorul 110 – 46 în fața celor de la Dinamo. Pe sferturi distribuția scorului a fost: 28 – 13, 35 – 14, 30 – 13, 17 – 6
Florin Nini a folosit întreaga rotație avută la dispoziție pentru jocul de miercuri, iar cel mai bun marcator a fost Marko Pavlovic cu 18 puncte. Pentru Phoenix au mai marcat: Artimo 16p, Hadzifezovic 15p, Miller 13p, Măciucă 11p, Threatt 11p, Sabău 6p, C. Petrișor și Dragoș Andrei câte 6 puncte. Pentru Phoenix a mai jucat și Mihai Grecu, de altfel, ”point gurad-ul” a fost singurul jucător din rotația Phoenix care nu a marcat în jocul cu Dinamo. 
În urma victoriei cu cu Dinamo Phoenix a urcat pe locul șapte în clasamentul la zi din LNBM cu 9/10. Până la finalul sezonului regulat mai sunt de disputat trei etape, iar Phoenix va juca la SCM Timișoara (locul trei), 12 martie, pe teren propriu cu campionii de la U BT Cluj – Napoca, 17 marie, urmând ca sezonul regulat să fie încheiat de gălățeni cu jocul de pe teren propriu cu SCMU Craiova, principala contracandidată la loculul șapte, 24 martie. Indiferent de rezultate din ultimele trei etape Phoenix va juca în faza a II-a din LNBM în grupa 7 – 12, grupă din care primele două clasate vor juca în play – off. 

               
       
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal