RUGBY: RCM Galați – replică bună în fața viceliderului

48
Divizia Națională de Seniori a revenit sâmbătă cu jocurile din prima etapă a returului. Rugby Club Municipal Galați a jucat în prima etapă pe teren propriu cu cei de la SCM Gloria Buzău, viceliderul DNS, echipă care are în componență jucători ce au evoluat chiar și pentru echipa națională. Chiar  dacă la final oaspeți s-au impus cu scorul 29 – 9, gălățenii au ținut piept echipei din Buzău, în mare parte din meci.
Oaspeții au început meciul tare, iar în minutul doi aveau deja avantaj, scor 7 – 0, după ce au marcat un eseu pe care l-au și transformat. Imediat după ce au încasat eseul gălățenii au echilibrat jocul, iar după aproape zece minute de joc au marcat primele puncte, Gabriel Partenie a trimis printre ”bețe” o lovitură de pedeapsă. Până la pauză cele două echipe au marcat prin aceleași procedee. Buzăul a mai reușit o încercare, netransformată, Gabriel Partenie a replicat cu o altă lovitură de pedeapsă, scoru pauzei, 6 – 17, a fost stabilit de echipa din Buzău cu un alt eseu, netransformat. 
La reluare Gabriel Partenie a confirmat că este ”în picior” și a transformat o nouă lovitură de pedeapsă cu care a strâns scorul la 9 – 17. În partea secundă defensiva gălățeană nu a rezistat fizic până la final, gazele au  reușit să oprească atacurile buzoienilor în câteva rânduri, însă echipa din Buzău, insistentă pe faza de atac a mai culcat de două ori balonul în terenul de țintă al gălățenilor, eseuri cu care și-au asigurat și punctul bonus ofensiv. 
XV-le Galațiului: 15. Adrian Adam, 14. Mihai Costin Neaga, 13. Alexandru Bogdan Frățilă, 12. Ionuț Cucu, 11. Gabriel Partenie, 10. Costel Dușacovschi, 9. Dragoș Giușcă, 7. Serghei Budaian, 6. George Bulearcă, 5. Costel Buruiană, 4. Cristian Bianu, 3. Nicu Manolachi, 2. Mitică Trandafir, 1. Cristian Leșanu. 
În clasament, după înfrângerea cu echipa din Buzău, RCM Galați este pe locul șase cu 11 puncte din opt jocuri. Pentru RCM Galați urmează jocul de pe terenul vecinei de clasament, Știința Petroșani, meciul este programat să se dispute sâmbătă, 24 martie.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal