Unirea Braniștea, gata de retur. ”Obiectivul nostru este să ajungem cât mai sus posibil”

69
sursa foto: facebook/Unirea Braniștea
Înainte de startul returului din Liga a IV-a am stat de vorbă cu antrenorul, și vicepreședintele, liderului primului eșalon fotbalistic județean, Costache Bunga, despre: pauza competițională, achiziții sau obiectivele din parte a doua a campionatului din tabăra liderului. 
– Cum a fost acoperită pauza lungă de iarnă dintre tur și retur de liderul Ligii a IV-a ?
– O parte din perioada de pregătire am petrecut-o în cantonament. Între 26 februarie și 4 martie, am susținut un stagiu de pregătire la Breaza. Acolo am jucat două meciuri amicale, unul dintre jocuri a fost pierdut, scor 1 – 2 cu cei de la Crasna, iar al doilea câștigat cu scorul 6 – 3 cu cei de la Valea Doftanei.  Tot în această perioadă am participat la Cupa de Iarnă ”Nicolae Rainea”, unde am câștigat zona de la Șendreni, am jucat finala competiției, la Galați, cu cei de la Zimbrul Slobozia Conachi. 
– Este inedit pentru o echipă din Liga a IV-a Galați să plece în cantonament

-Așa este, dar noi am fost în ultimii ani în cantonament pentru pregătirea de iarnă. Nu am fost pe banii Primăriei în cantonament. Echipa este a Primăriei, ei ne ajută să plătim cartonașele. În cantonament am fost cu ajutorul sponsorilor Nicoland și IuliCris SRL, ei ne ajută cu echipament și ce nevoi mai avem. Echipa, Unirea Braniștea, este a Primăriei. Eu sunt viceprimarul comunei, dar și antrenorul echipei. Pentru mine antrenoratul este pasiune. 
– Față de lotul din tur aveți schimbări, noutăți, în lot ?
– Nu avem noutăți prea multe în lot. Va reveni Filoteus Bursuc, el a fost împrumutat la Valea Mărului, în schimb va pleca Eugen Țâmpău, la Agrostar Tulucești. 
 – Sunteți pe primul loc la jumătatea competiției, ce vă propuneți în continuare ?

– Obiectivul nostru este să ajungem cât mai sus posibil. Nu avem obiectiv promovarea în Liga a III-a. Nu avem posibilități financiare de a juca în Liga a III-a. Noi ne batem sus, nu ne dăm la o parte. Nu ne permitem să jucăm în Liga a III-a. Acolo intervin alte cheltuieli cu jucătorii, cu deplasările. Eu am jucat în Divizia C și știu ce înseamnă. 
– Debutați în retur cu un derby, pe teren propriu cu cei de la Zimbrul Slobozia Conachi 

– Vom avea un meci destul de greu Zimbrul Slobozia Conachi este o echipă bună, s-au întărit în pauza de iarnă cu jucători de la Valea Mărului și de la Metalosport. Vom vedea și în ce condiții vom juca meciul, terenul de la noi este destul de moale. 
– Cum vedeți barajul de promovare în Liga a III-a, cu campioana din județul Brăila ?

– Va fi un baraj greu. Echipele din Brăila sunt mai bune decât cele din Vaslui, cele cu care am jucat la baraj în ultimii ani. Echipele din partea Moldovei sunt mai sărace.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal