VOLEI: Victorie în minimum de seturi pentru Arcada, în ultima etapă din turul grupei valorice 1 – 6

35
Echipa de volei masculin Arcada Galați a încheiat cu o victorie jocurile din prima rotație a grupei valorice 1 – 6 din Diviza A1. Gălățenii au învins, în minimum de seturi, SCMU Craiova după un meci avut la discreție de gruparea gălățeană. Cu excepția finalului setului trei Arcada nu a avut emoții în a-și adjudeca cele trei puncte care o mențin în lupta pentru titlu. 
Primele două seturi au fost câștigate clar de Arcada, scor 25 – 18 (8 – 5, 16 – 14, 21 – 17 și 8 – 7, 16 – 14, 21 – 17). Al treilea parțial s-a disputat sub semnul echilibrului, Arcada a intrat în avantaj, scor 8 – 3 la primul timp tehnic de odihnă, Craiova a egalat la 10, după alte câteva momente de echilibru Arcada a intrat în avantaj minim la al doilea timp de odihnă tehnic, scor 16 – 15. Gălățenii s-au menținut la conducere în parțial, Gontariu cu un as ți un atac, a trecut Arcada în avantaj de trei puncte, scor 23 – 20. Oaspeții s-au apropiat la 23 – 21, însă imediat Marian Bala a avut un atac câștigător, iar Arcada a beneficiat de primele trei mingi de meci. Oltenii s-au repliat și au salvat toate cele trei mingi de meci, mai mult, chiar au avut minge de set, scor 24 – 25, salvată de Liviu Cristudor. Arcada a trecut din nou în avantaj după un serviciu as reușit, cu noroc, din banda fileului mingea a căzut în terenul oaspeților, de Andrei Spânu. Meciul, și setul, a fost închis cu scorul 27 – 25, după un alt serviciu bun al lui Spânu și o greșeală a oltenilor. 
Arcada: Luka Suljagic (Dimytro Filippov), Nikola Kovacevic (Liviu Cristudor), Filip Despotovski (Arvydas Miseikis), Marian Bala, Adrian Gontariu, Andrei Spânu, Adrian Feher – libero. Antrenor: Nicu Harabagiu. 
În clasamentul grupei valorice 1 – 6 din Divizia A1 Arcada este pe locurile 2 – 3, la egalitate de puncte, 62, cu Steaua, gruparea bucureșteană va juca juca duminică, de la ora 18.00, meciul din ultima etapă a turului, trei puncte mai puțin decât Tricolorul Ploiești, prahovenii vor juca ultimul meci din tur luni, la Zalău. Arcada și Steaua au de jucat meciul din etapa a treia a turului, 5 aprilie, la Galați.  Pentru Arcada urmează meciul din prima etapă a returului primei grupe valorice, vineri, 30 martie, de la ora 17.30, gălățenii vor juca la Zalău, cu cei de la Volei Municipal.      
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal